Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija nosečniške lise po obrazu

nosečniške lise po obrazu

pozdravljeni,
že v prvi nosečnosti so se mi po obrazu pojavile pigmentne lise, ki so mi nekatere po porodu ostale, nekatere zbledele. sedaj v drugo se je zgodba ponovila (verjetno bo spet deklica:)) Zanima me ali se lahko to po porodu odstrani s kremami, ali je bolje odstraniti z laserjem ali s čim drugim. Na kaj je potrebno biti pozorn pri enem ali drugem.
Sicer imam temnejšo polt, rjave lase in oči.
hvala za odgovor in lep dan
Nika

POzdrav!

Pozornost velja nameniti izogibanju soncu, uporabljajo pa se lahko depigmentacijske kreme ali laser odvisno od tipa pigmentacij in globine.
Seveda po porodu!

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Tudi meni so po porodu ostale na obrazu nosečniške lise. Najbolj me moti lisa nad zgornjo ustnico, ker izgeda kot brki.
Dermatologinja mi je svetovala uporabo depigmentacijske kreme, saj gre za omejen rjavkast makulozen areal-melazmo. Ker mi ni svetovala nobene poimensko sem v dilemi, ker ne vem za katero se naj odločim. Ali mi lahko prosim svetujete katera bi bila primerna zame? Ali jo sploh lahko uporabljam kljub temu, da še dojim devetmesečnega dojenčka?
Kaj menite o odstranjevanju z laserjem v kozmetičnem salonu?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Simona

Pozdrav1

Svetujejo se depigmentacijske kreme, vendar naj bi bila uporaba po končanem dojenju.
V poštev pridejo od firm: Eucerin, Neostrata….
Laser je zadnja terapija, če kreme odpovejo, pa še to ne v kozmetičnem salonu.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close