Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija VNETE VEKE PRI HČERKI

VNETE VEKE PRI HČERKI

Pozdravljeni!

Pišem vam prvič, problem pa imam naslednji:
Imam 6 let staro hči, ki ima že tretje leto vnetje na vekah obeh očes. Začelo se je na levi veki – izgledalo je kot malce bolj suha koža, ki je občasno razpokala. Prvič, ko sem jo peljala k dermatologinji, sva dobili advantan, ki je sicer pomagal, dokler sem mazala, čim sem nehala, je bilo isto. Ker ga pač ne smem preveč uporabljati, sem šla po mnenje še k drugi dermatologinji. Spet sva dobili advantan, elidel in še neko negovalno kremo – zmešali so jo v lekarni (linola ..). Enako kot prvič, tudi drugič ni bilo uspeha. Vnetje je za par dni izginilo, se spet pojavilo in tako naprej. V dobrem letu, se je vnetje pojavilo še na drugi veki, zdaj ima tudi kožo pod očkama vneto. Na kako testiranje nama še ni uspelo iti. V tem tednu imava spet pregled – zdaj že tretja dermatologinja nama je končno obljubila testiranje.
Naj povem še, da je bila hči do nekako tretjega leta brez kakršnihkoli problemov kar se tiče kože. Občasno je bila prehlajena, to pa je bilo tudi vse. Poskusili smo tudi z drugo prehrano, oziroma s prekinitvijo določene hrane. Naj povem še, da ima hči drugače zelo suho kožo in zelo hrapavo in neravno povrhnjico na nohtih rok.

Zanima me, če mi iz tega lahko poveste, kaj se pravzaprav dogaja na njeni koži in kaj lahko sploh storim za izboljšanje. Zaenkrat jo umivam z linola fet tekočim milom, mažem jo z kremo iste firme, vendar ni uspeha. Vmes sva dobili še ayerius sirup (upam, da sem napisala prav), ki je za nekih 14 dni čisto pozdravil vnetje, potem pa se je nadaljevalo kot prej.

Vnaprej hvala in le pozdrav!

Pozdrav!

Res je težko postaviti diagnozo, vseeno pa iz opisa sklepam, da gre lahko za atopični dermatitis, kjer je Elidel izbor, seveda pa je možnost ponovitev, ki so lahko pogoste.
Testiranje je priporočljivo.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close