Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Mozoljček?

Mozoljček?

Lep pozdrav!

Moj 10-tedenski sinček ima na desnem ušesu, na pregibu hrustanca že od rojstva nekaj podobnega mozolju. Sprva smo mislili da je to hrastica od praskanja (je imel že zelo dolge nohtke ob rojstvu), a se je kasneje pokazalo da temu ni tako. Vsakič ko je hrastica odpadla, se je na novo nabral gnoj, se znova posušil, odpadel, spodaj pa je bil že nov mozoljček. Mozolj je vedno velik okrog 3-4 milimetrov, najprej bele nato pa rumene barve. Okrog tega je rdeče (najbrž zaradi vnetja). Ko nalahko pritisnem, ga zaboli. Naj povem še, da ima za ušesom bezgalko povečano. Pokazali smo se tudi že pediatrinji, ki je mozolj stisnila do krvi, a se je takoj naredil nov. Kaj mi svetujete? Naj počakamo da se zadeva uredi sama ali naj obiščemo dermatologa?
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

POzdrav!

Mislim, da je zelo verjetna prirojena cist ali pa lojnica, ki se vnema, vprašanje je kaj se da narediti v tem primeru.
Če gre za take spremembe, potem je potrebno spremembo izrezati.
Toda to kar pišem je le predvidevanje.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Ker imam sama tudi problem z vneto lojnico, me zanima kam se gre to odstranit, k dermatologu, kirurgu…kam naj se obrnem?
Hvala in lep pozdrav

Pozdrav!

Največkrat vnete spremembe odstranjujejo kirurgi, v kolikor pa je vnetje umirjeno, pa je taka odstranitev možna tudi pri nas.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close