Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija srbenje

srbenje

Pozdravljeni!
Imam par vprašanj.
1. Na notranji strani kazalca imam že dlje časa močno srbečo kožo. Pozornejši sem postal, ko je zaradi dela z razredčilom v službi postala suha in se začela luščiti. Samo luščenje sem hitro odpravil z navadno vlažilno kremo. Je pa ostal močan občutek srbenja, ki se pojavlja v intervalih, sploh če je koža na rokah bolj suha. Opazil sem tudi, da če napnem kožo na tem predelu so pod kožo vidne nekakšne svetlejše majhne bulice oz. je koža nekako “neravna”. Kaj mislite, da bi lahko to bilo? Je možno, da je to posledica mazanja s kuteridom, ki sem ga izvajal s tem prstom.
2. Zaradi srbeče in suhe kože, ki se je vedno znova luščila (tudi zaradi praskanja), sem se 2x mazal po 14-dni s kuteridom, nato pa nadaljeval z olivnim oljem. Obakrat se je po nekako 3 mesecih pojavilo srbenje in enako območje suhe in srbeče kože z ostrimi robovi. Zdravnik mi je rekel, da je možna luskavica. Kakšno je vaše mnenje?

Hvala za odgovore.

LP

POzdrav!

NEMOGOČE JE POSTAVITI DIAGNOZO GLEDE NA OPIS, MOŽNOST LUSKAVICE SICER JE, VERJETNOST , DA SPREMEMBE POVZROČAJO TOPILA, PA SE MI ZDI VERJETNEJŠA.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close