Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Mikrosporija?

Mikrosporija?

Spoštovani!

Pred približno tremi tedni, se mi je malce nad obrvjo pojavila manjša rdeča lisa oz. lišaju podoben flek, ki pa ni hotel izginiti. Zato sem se po kakšnem tednu od pojava, s sumom, da gre za kakšno glivično obolenje, odpravila k zdravnici, ki je potrdila, da gre za mikrosporijo, na podlagi tega, da sem pred kratkim res bila v stiku z očitno obolelo mlado muco (bila je res uboga, še čisto majčkena, pa sem jo odnesla veterinarju..).
Skratka, da ne bom preveč dolgotvezila, od tega je zdaj približno dobra dva tedna, odkar si mažem s predpisanim Canestenom, vendar stanje očitno ni boljše. Natančneje rečeno, kakšen dan se zdi, da se popravlja, naslednji spet nakazuje poslabšanje..
S kremo si mažem večkrat na dan, ko se vpije in posuši, se koža lušči, rahlo peče.. Zdi se mi, da se obolelo področje (krogec premera 1cm) ne širi, se pa vidijo čisto majhni mehurčki, kot majhne “brbončice”, po umivanju- ko je koža vlažna.
Seveda nameravam še ta teden nazaj k zdravnici (v četrtek), vas pa vseeno naprošam za mnenje, zakaj je tako, in kako čim prej neljubo stanje odpravit, saj mi po pravici povedano, že preseda..
Ker verjemem, da je večina obolenj (če ne celo vsa) psihosomatskega izvora, me stanje toliko bolj vznemirja, saj mi je vzrok zaenkrat še nejasen..
Drugače sem vesela, zdrava vegetarijanka : )
Lepo vas pozdravljam, še enkrat naprošam za odgovor in se vam v naprej zahvaljujem!
Mojca :o)

Pozdrav!

Micropsporija ni psihosomatska bolezen, temveč nalezljiva glivična bolezen.
V kolikor gre res za to bolezen je potrebno spremljanje v ustreznem laboratoriju, mazanje, pokrivanje z gazo….

Svetujem , da najprej potrdite diagnozo, nato bo zdravljenje odvisno od diagnoze.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani,

očitno res ne gre za mikrosporijo. Naročena sem pri dermatologu (čez dva tedna).
Ker se mi predel, ko ni namazan lušči, me peče in “zateguje”, mi je osebna zdravnica predpisala (začasno- do pregleda dermatologa) mazilo Elocom.
Meni, da ne gre za glivično obolenje… Stanje traja od konca avgusta.
Kaj menite Vi?
Pošiljam Vam sliko. Sporno mesto je namazano z mazilom. Vidijo se tudi majceni mehurčki, oz. “brbončice”.
Hvala,lep pozdrav!
Mojca

POzdrav!

Težko ocenim stanje iz slike, svetujem vam, da vsaj 5 dni pred pregledom ne mažete z Elocomom, da slika ne bo zabrisana.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close