Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija ali naj preneham…

ali naj preneham…

Spoštovani!
Zaradi velikih, bolečih mozoljev po hrbtu in tudi nekaj na obrazu sem obiskala zdravnika, ta mi je takoj predpisal roaccutane 20mg(58kg), sem na začetku jemanja tega zdravila in me zanima, ker me je malo strah vseh teh stranskih učinkov(suhe ustnice, koža, krvna slika??,??), se zavedam da je v vsakem zdravilu tudi nekaj slabega, vendar kako dolgo bom “zdrava” ko preneham zdravljenje? Sem stara 35let, kt. ne jemljem eno leto in razmišjam da bom jih začela spet jemati, ker so očitno hormoni znoreli!
Hvala za vaš trud in lep dan

Pozdrav!

KOt sem že velikokrat napisal imam zelo dobre izkušnje s tem zdravilom, stranski učinki so zelo redki, učinek pa je trajen.
Verjetno vam je zdravilo predpisal dermtolog, saj ga splošni zdravnik ne more, ter vam je o njem tudi kaj povedal.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Opazila sem tvoje pisanje pod mojim postom. Stara sem že 40 let in brez Roaccutana bi bila večna pubertetnica. Sprejmi to terapijo kot edino dokončno kljub morebitnim težavnim stranskim učinkom! Pri meni se sedaj približno leto dni po koncu jemanja pojavi tu pa tam kakšen mini mozoljček, a se ga tudi hitro znebim. Pojavljati so se začeli pravzaprav točno dva meseca po prenehanju zdravljenja, takole kakšnih pet na mesec.
Prve dni sem bila čisto obupana in vsa v strahu, da je bilo vse zaman. Glede na pravne zamaške (fistule), ki sem jih imela prej, je sedaj mega. Ne uporabljam več pudra, ker ni potrebno in kožo si čistim z blagimi preparati ter jo redno vlažim. Ne jemljem KT, ker si ne upam zapacati tega stanja. Ne vem za kakšno neravnovesje gre pri meni in mislim, da tudi medicina ne.
Spoprimi se z Roaccutanom!

New Report

Close