Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Ustnice

Ustnice

Živjo!

Pišem v imenu prijateljice in tare jo naslednja težava. V obeh kotičkih ustnic ima razpoko, dolgo kakšne pol cm. Maže si s karitejevim maslom, ognjičevo kremo in jemlje vitamine oz. encime Q in še nekaj 😉 in ni nobenega izboljšanja.

Problem ima tudi ob obeh nosnicah. Koža je pordela in se lušči. Poskusila je že z veliko vrst kvalitetnih krem in ni nič pomagalo.(eucerin, biodroga, vichy)

Imate kakšno idejo kako bi se stanje popravilo, da ne bi imela več takšnih problemov.

Hvala in lp, Tanja

Poskusi naj z Garamycin mazilom, če ne bo pomagalo, pa je potreben pregled pri dermatologu.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Živjo!

Posredujem vam spisano od omenjene prijateljice, ki ima te težave. Ča lahko še kaj svetujete. Če se je potrebno oglasiti pri vas, kako se pride do vas…

Vsako sezono, ko se prične mrzlo vreme, mi poči ob kotičkih ustnica, najprej se mi naredi rdeč “flekec” nato pa poči. Po vašem nasvetu sem se poslužila uporabe Garamycin mazila, ki mi je najprej pomagal, sedaj pa popolnoma nič. Na sumu imam, da mi ne pomaga zaradi uporabe pudra čez dan. Uporabljam Vichy Aera Teint št. 23, sicer pa imam zelo občutljivo kožo. Stres ali druge težave se mi najprej pokažejo na koži. Na predelu brade imam v zadnjem času tudi precej aken, kar jih preje nisem imela. Mislite oz. mi priporočate kakšen drug puder? Uporabljam sicer dnevno zeliščno vitaminsko kremo Pantena v kombinacija s hidrantno kremo Avene, ki moji koži zelo prija. Proti aknam uporabljam zelišni lotion Dermaton.

Hvala in lp, Tanja

New Report

Close