Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Prosim za mnenje

Prosim za mnenje

Pozdravljeni, dr. Kralj!
Imam sina, starega 8 let in pol. Že pred leti sem mu je naredil na predelu trtice en izpuščaj, ki ni hotel izginiti. Bil je bilj intenziven, manj intenziven. Mazali smo ga z advantan kremo, bepanthen kremo (tisto mastno), olivnim oljem… Letos je dobil (po nekaj letih!) podobne izpuščaje na predelu pregiba komolca, kolena in zunanjega dela zapestja. Bili so krožne oblike in trdi, ter izbočeni (sploh po mazanju z advantanom). Po tečaju plavanja, so se mu pojavili tudi manjši flekci na hrbtu.
Sedaj ga končno zdravimo proti gljivicam. 4 tedne smo ga mazali z Canestenom, zjutraj in zvečer, na čisto kožo. Izpuščaji so se zelo popravili, nekateri so beli – brez pigmenta, tisti bolj veliki (ritka, kolena…) so pa tudi zelo izboljšani in roza barve! Po 10 dnevnem premoru, naj bi nadaljevali z mazanjem s Canestenom.
Zdaj pa moja vprašanja:
– Ali je potrebno – če obstaja, neko sistemsko zdravljenje (mazilo + tablete),
– koliko časa je potrebno cikluse mazanja ponavljati (da me razumete, ni nam težko mazati, če 2 leti pa 2 leti, samo tako informativno ne zanima).

Pozdrav!

Postavlja se prvo vprašanje: ali gre sploh za glivice?

Druga stvar: Canesten pomaga samo pri določeni vrsti glivic.

Tretje: Če diagnoza ni jasna, potem tudi jemanje tablet ni upravičeno.

Tako , da vam veliko nisem pomagal, stvar namreč ni tako enostavna.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close