Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Seboreja

Seboreja

Pozdravljeni!
Ko sem bila stara 19 let, sem začela jemati kontracepcijske tabletka Diane 35. Jemala sem jih tri leta. V tem času so bili moji lasje zdravi, brez prhlajaja, koža čista. Po treh letih pa sem tabletke nehala jemati, ker mi je tudi ena zdravnica priporočila naj jih neham jemati. Malo po prenehanju se mi je pojavil seboroični dermatitis po obrazu in lasišču.Dermatolog mi je predpisal Oronazol kremo, ki ni nič pomagala. Po pol leta sem spet začela jesti tabletke. Stanje se mi ni izboljšalo. Celo jesen in zimo, ter tudi spomladi sem imela po obrazu izpuščaje, kožo in lasišče mastno, kot bi si jo namazala z oljem. Se mi zdi, da mi tudi lasje prekomerno izpadajozaradi maščobe, izpuščajev. Letos spomladi inpoleti sem imela suho kožo in suho lasišče. Dva tedna nazaj pa se mi je dobesedno čez noč pojavila zelo mastna koža in lasišče.Zelo je neprijetno ker me blazno srbi in peče hkrati. Kaj storiti?Se mi zdi da bi to bilo potrebno zdraviti notranje, ne pa samo posledice. So za to krivi hormoni, pomanjkanje vitamina ali kaj? V zadnjem času mi je tudi zelo padla odpornost organizma. Imam 24 let.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Urška

Pozdrav!

Problemi, ki jih navajate so lahko res kot diseboreja, lahko gre za androgenizacijo – probleme zaradi moških hormonov.
Vsekakor svetujem pregled in opredelitev problema, bollj kot skakanje iz ene terapije v drugo, na žalost pa se lahko zgodi , da obstaja samo blažilna terapija, ampak o tem ne bi , ker imam premalo podatkov.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close