Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Luskavica ?

Luskavica ?

Mož ima težave z kožo . Na komolcih , kolenih , členkih se mu pojavlja kožna sprememba , ki naj bi bila luskavica . Sicer ni v hudi obliki . Pri splošni zdravnici je dobil kremo kutarid in si že nekaj let maže . Malo je bolje ni pa ok .

Ima pa tudi že nekaj let probleme na lasišču , tudi tam naj bi bila te vrste luskavica . Ko je uporabljal Oranozol(sva najprej mislila da je prhljaj) je bilo malo bolje a tega ne smeš kar naprej uporabljati .

Zdaj pa se mu je začelo odpadanje teh takoimenovanih oluščkov v večji količini in ga zelo moti . Pozna se na oblekah , obstane mu na lasišču ,….
Kaj mu svetujete , jaz sem pomislila na mandelnovo olje , ker imam občutek da ima suho lasišče . Nima gostih las ampak mu tudi ne odpadajo .

Prosim za pomoč

Pozdrav!

v kolikor gre za luskavico na lasišču se lahko uporabljajo določete tekočine, ki pomagajo oluščiti spremembe.
Oronazol ni problematičen za daljšo uporabo!

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

luskavica je samo opozorilo, da nam v organizmu primanjkuje pomembni element (bodi si vitamin, mineral ali kaj drugega). Zdravljenjem kože odzunaj ne dosežemo željenih rezultatov. Torej, raje uporabljajte pčeline produkte kot hrano, kakor kot mazilo.

To je mnenje čebelarja!

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Kaj povzroča luskavico?

Vzrok za to bolezen je kljub nenehnemu prizadevanju raziskovalcev še vedno nepojasnjen.
Raziskave iz zadnjih let kažejo, da ima pomembno vlogo aktiviranje imunskega sistema v koži.
Nastanek žarišč lahko sproži tudi gnojna angina ali jemanje nekaterih zdravil

Možnosti zdravljenja

Ker vzrok bolezni ni znan, luskavice ni mogoče povsem pozdraviti. Oblike zdravljenja, ki so nam na voljo, so namenjene temu, da obolenje spravijo iz manifestne v prikrito, latentno obliko.

Čimbolj zdravo

Že dolgo je namreč znano, da lahko do neke mere vplivamo na potek obolenja tudi z načinom življenja in prehranjevanja.

Oboleli naj se hranijo s pestro, vitaminsko bogato hrano, zaužijejo naj čimveč sadja in zelenjave, maščob v obliki omega maščobnih kislin in oljčnega olja. Priporočamo tudi jemanje dodatkov lecitina in selena. Pomembno je redno uživanje zadostnih količin tekočin, zlasti v obliki negaziranih pijač.

vir : http://www.viva.si/clanek.asp?id=1739

To so povzetki z zgornjega naslova.
Ni treba biti čebelar, da bi vedeli, koliko je koristno za organizem uživanje čebelih pridelkov, še posebej propolis in matični mleček.
Slednji je bogat z vitamini , encimi in q-encimi, da ne naštevam ostalih elementuv (celo soli zlata).
Čebeli produkti pa dokazano jačajo imunski sistem in ta je pogoj za uspešno zdravljenje.

Seveda, v tem primeru ne govorim o medu in ostalih pridelkov, kupljenih v veletrgovinah, marveč o prisni pridelanih od domačih čebelarjev in tistih pod nadzorom ustreznih služb.

POzdrav!

Vsekakor do določene meje bolnikom z luskavico lahko pomaga uradna medicina, res pa je , da bolezen ni ozdravljiva na noben način.
Procesi, ki se pojavljajo pri luskavici vodijo do prekomernega vnetja, luščenja, v osnovi so na imunskih celicah, ozadnje pa je vsekakor dednost.

Nimam se namena spuščati v trditve ali komplementarna medicina pomaga ali ne, vsekakor pa lahko trdim, da luskavice nihče ne pozdravi, lahko pa jo zazdravi.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Kako Vi znate potolažiti bolnika. Torej, ko enkrat oboli od luskavice, postane celo življenje pacient – odvisnik “dermatološkega oddelka”.

Pozdrav!

Na žalost dejstva velikokrat niso samo rožnata.
V medicini sem 26 let, trudim se , da bolnikom dam pošteno informacijo in pomoč, pa čeprav je včasih diagnoza in prognoza slaba. Prav tako je z luskavico, kjer je potek lahko dolgotrajen, kroničen, k sreči pa je takih bolnikov malo, večinoma pa luskavica poteka dokaj ugodno , torej ko več let ni nobenih kožnih sprememb.
Nikoli nisem rekel , da bolnik z luskavico za njo boluje celo življenje, če pa je nosilec te bolezni, mu lahko izbruhne nenadoma, da jo umirimo potrebujemo dosti angažiranja tako zdravnika, dermatologa kot bolnika.
Ne vem zakaj tako negativistično obračate besede.
S tem zaključujem to temo!

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close