Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Hydradentis suppurativa

Hydradentis suppurativa

Spoštovani!

Od novembra 2005 imam vnetje lojnic pod pazduhama (diagnoza: Hydradentis suppurativa). Zdravila sem se že z Orbeninom, Amoksiklavom, Klimacinom, Clinofugom in Ciprinolom. V gnojnem izcedku so našli bakteriji proteus mirabilis in staphylococcus koagulaza neg.

Vnetje oz. nodusi so se zdaj pojavili še v vaginalnem predelu in dermatolog se je odločil za zdravljenje z Roaccutanom. Na spletnih forumih sem zasledila, da imajo uporabniki tega zdravila kar precej težav s stranskimi učinki, še posebej pa me je v oči zbodla depresija. Zelo se bojim, da ne bom tudi sama zapadla v depresijo. Zdravila še ne jemljem, ker čakam še na ginekološki pregled in kontracepcijske tabletke (stara sem 30 let in še brez otrok, ki jih načrtujem).

Ali mislite, da je res potrebno zdravljenje s tem zdravilom oz. kakšna bi bila lahko še alternativa? Zanima me tudi, ali zdravilo lahko pusti posledice na otroku tudi še po končnem zdravljenju ter kako pogosti so stranski učinki?
Zadeva je sicer moteča in občasno tudi boleča, vendar bi lahko živela z njo, če so stranski učinki prehudi.

Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav,

Tetka

Pozdrav!

Pri tej diagnozi je zdravljenje ali z Roaccutanom ali pa kirurško pri kirurgu plastiku, ali pa kombinacija obeh terapij.
Straski učinki zdravila so zelo redki, bolj zaskrbljujoče je obdobje po zdravljenju do zanositve.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni še enkrat!

Hvala za odgovor. Zanima me še kako se kirurško zdravi bolezen in ali ima to zdravljenje kakšne poslednice v nadaljnjem življenju (šport)?

Povedali so mi, da naj po kočanem zdravljenju vsaj še 6 mesecev ne bi zanosila. Vi pa ste napisali, da je zaskrbljujoče obdobje DO zanositve. V kakšnem smislu?

Hvala in lep pozdrav

POzdrav!

Poseg je dokaj zahteve, če je brazgotinjenje dobro , ni ovir za kasnejše športno udejstvovanje.

Glede Roaccutana pa se nismo razumeli: jemanje 6-7 mesecev, nato vsaj še toliko časa ni priporočljivo zanositi.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close