Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija srbeče pike po telesu

srbeče pike po telesu

Pozdravljeni!

Pred približno 1 tednom, med dopustom v tujini, so se mi po telesu, predvsem na nogah pojavile pike, ki so izgledale kot “podkožni” mozolj ali pa pik žuželke. Ker so pike zelo srbele, sem jih tudi pričela nekoliko praskati. Na mestih so nastale hraste, ki so me srbele še bolj, pike pa so se pričele pojavljati tudi na notranji strani stegna in na predelu “bikinija”, kjer sem odstranjevala dlake z britvico.

Sprva sem mislila, da gre za manjše mozolje, ki so na predelu bikinija nastali zaradi uporabe britvice, vendar pa sem britvice uporabljala tudi prej (skozi vse leto) pa mozolji niso nastali nikoli. Sedaj so na vseh mestih (tudi na stegnih in mečih, ter na spodnjem delu trebuha) nastale nekoliko večje bulice, iz katerih teče rumenkasta snov nato pa nastajajo hraste, spremlja pa jih močna srbečica. Pike se nato večajo in širijo. Nekaj teh pik je nastalo tudi iz manjših rumenih pikic, ki so izgledale kot običajen mozolj.

Naj dodam, da sem uporabljala hotelsko posteljo in bazen, v kolikor je možno, da bi tam nastal vzrok, vendar pa se pojav pri partnerju ni pojavil.

Hvala za odgovor,

Tanja

POzdrav!
Najverjetnejša je infekcija z bakterijami, ki lahko nastane zaradi vode, morja, okužbe pri britju….
V kolikor res gre za to obolenje, potem je potrebno dolgotrajno zdravljenje, seveda pa ne morem na podlagi opisa postaviti diagnoze.
Najprej obiščite svojega zdravnika!

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close