Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Roaccutane in sonce

Roaccutane in sonce

Pozdravljeni,

tablete Roaccutane sem uporabljala en mesec rezultati so bili dokaj dobri. Ker sem zasledila v navodilih, da se nesmes izpostavljat soncu sem cez poletje z jemanjem tabletk prenehala. Sedaj imam kozo se bolj aknasto, kot kdaj koli prej in me zanima kdaj bi lahko nadaljevala s terapijo. Predvsem pa to zakaj se nesmes izpostavljat soncu med terapijo in en mesec po terapiji.
Povsod je navedeno, da se izogibas sonca nikjer pa ni navedeno zakaj ne oz. kaksni so mozni stranski ucinki v primeru ce se v tem casu soncis.

Za odgovore se vam ze v naprej zahvaaljujem

HVALA!

Pozdrav!

Cel tretma s tem zdravilom običajno traja med 6 in 8 meseci, odvisno od doze.
Zdravilo je lahko fototoksično, kar pomeni , da ob sončenju lahko pride do neprijetnih alergičnih pojavov na koži, ki je izpostavljena soncu.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani!
10 mg tablete Roaccutane pijem tri tedne. Rezultati niso popolni vendar sem potrpežljiva in se veselim izboljšanja v naslednjih mesecih.
Da se ne smem sončiti mi je jasno, zanima pa me koliko je lahko nevarno sprehajanje po mestu…v sončnem vremenu? Konec meseca se namreč odpravljam za nekaj dni v Maroko, vendar se nekoliko bojim… Potovanju se seveda odpovem če menite da bi lahko bilo prenevarno.

Hvala za odgovor.

POzdrav!

seveda reultata v treh tednih ni pričakovati, kar pa se tiče sonca, je potrebna zaščitna obleka in izogibanje soncu , zaščitni faktorji.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close