Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija KIRURŠKI POSEG

KIRURŠKI POSEG

Stara sem 35 let in sem spolno začela živeti pri 19 letih. Od kar se spomnim imam težave, saj se mi pogosto pojavljajo glivična vnetja nožnice,ki jih zadnje čase zdravim z kapsulami Diflucan. Zadnjih 10 let pa so se začele pojavljati težave najprej na mestu vhoda v nožnico ,kjer mi je koža vedno počila ,ko je hotel mož prodreti vame. Zadnji dve leti pa me je pogosto začelo dražiti na zunanjem spolovilo, občutek suhosti, neprijetno ščemenje,..
Zaradi teh težav sem bila pri dermatologo ,ki meni,da lahko gre za bolezen lihen.
Sedaj občasno uporabljam za lajšanje težav kreme kot so Diprosone,kuterid,lotriderm,..

Ker je moja velika težava prav na mestu vhoda v nožnico,kjer mi koža že ob najmanjšem rastezanju poči mi je ginekolog svetoval,da bi opravil manjši kirurški poseg,ki ga je razložil nekako takole: kožo bi na spodnji strani vhoda v nožnico( na presredku) malce zarezal in predel potem zašil prečno in po njegovem ta predel naj potem ne bi več pokal.

Kaj menite o tem posegu? Ali je možno ta predel kože na kakšen drug način zmehčati, da bi postala bolj prožna in ne bi več pokala?

Posega se namreč zelo bojim, saj imam že tako dosti težav ,ker me spolovilo stalno draži.Bojim se namreč ,da bi po posego bilo še slabše.

Prosim za vaše mnenje.

S spoštovanjem!

POzdrav!

V kolikor je bolezen omejena na manjše področje, kar običajno ni, potem bi eventuelano bila rešitev kirurška, v nasprotne primeru pa tako kot sem že napisal poskus z Elidel kremo, nazadnje pa hormonsko kremo, ki se jo dobi iz tujine.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor. S kremo Elidel sem že poskušala, vendar je ustavila le draženje ni pa preprečila ponovnega pokanja presredka. Kaj torej svetujete?
Kako pa se imenuje hormonska krema iz tujine,ki jo omenjate?

lep pozdrav

Pozdrav!

Hormonske kreme, ki bi prišle v poštev niso narejene, potrebno jih je narediti v lekarni, sestavino pa je moč dobiti le v tujini.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close