Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Atopični dermatitis-Elocom

Atopični dermatitis-Elocom

Lepo pozdravljeni.

Zanima me ena stvar. Stara sem 20 let in imam v določenih obdobjih atopični dermatitis (srbečica, suha koža, lupljenje kože ipd), predvsem na obrazu in po vratu. Žal do popolnega izginotja potrebujem le take kreme, ki tanjšajo kožo. Če se namažem z Elocom, mi alergija izgine. Kot da nimam že dovolj problemov, pa mi splošna zdravnica noče predpisati take kreme, ker se ne sme uporabljati za obraz. Drugače imam zelo lepo kožo in mislim da si naredim več škode kot koristi če je ne uporabljam (da pa je koža v takem stanju, da se praskam pa srbi pa je u redu???:)) zanima me, če lahko zahtevam to kremo in pa če bi zamenjala zdravnico oziroma bi šla privatnemu dermatologu in bi želela, bi mi predpisal kremo? Zdravnica mi predpisuje neke blage kreme, ki vem da ne pomagajo in se mi zdi škoda denarja, ki ga potrošim za javno zdravstvo:) Te kreme se pač da dobiti samo na recept. Kakšen nasvet?

lp, Katja

Pozdrav!

Elocom res sodi na obraz le občasno.
Obstaja pa varno mazilo, ki ne tanjša kože in je namenjeno atopičnem dermatitisu: Elidel.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani,
ga lahko uporabljajo tudi otroci?
Hvala za odgovor!
m.

Pozdrav!

Lahko , nad 2 leti starosti.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani!
Moja hčerka je stara 21 let in ima že nekje od 4 leta naprej take težave , a na dlaneh. Pozimi je stanje nekoliko boljše, poleti pa jo čez noč začne srbeti, naredijo se mehurčki eden poleg drugega, roke poleg vsega še zatečejo. Ko mehurčki razpokajo in se koža olušči, je kratek čas mir.
K dermatologu smo hodili leta. Zdaj sicer že nekaj let ni bila na pregledu, ker več ni hotela iti, ker ji razne mešanice krem niso kaj dosti pomagale, bo pa šla ponovno septembra. Hodila je tudi (pred leti) na razna testiranja, a niso ugotovili, na kaj je alegična.
Ugotovila je, da ji najbolj pomaga otroška krema Nivea inteziv, ki je precej mastna in ji nekoliko ublaži vnetje, a to je tudi vse. Dokler se namreč koža ne olupi, ne pomaga nobena krema. Občasno pa uporabi tudi Elocom, a problem je, da ima kožo na dlaneh precej stanjšano in da ne more delati npr. na vrtu, ker se ji koža spet vname, če reže paradižnik, ima probleme, ker jo koža peče, da ne govorim o čistilih, tudi ko se tušira in ima milo dalj časa na dlaneh se ji spet pojavijo mehurčki.
Krema Elidel, ki ste jo omenili zgoraj, se dobi na recept ali tudi brez. Verjetno pa je zdaj boljše, da počaka na pregled.
Mene pa zanima vaše mnenje o tem. In kak nasvet!
Lepo pozdravljeni!

POzdrav!

KOt vidim, diagnoza ni postavljena, zato terapije niso uspešne, seveda pa se postavlja vprašanje uspešnosti tudi pri znani diagnozi.
Vsekakor počakajmo na pregled, ev. Elidel.

Gre za kronično obolenje, ki pač zahteva natančen pregled, ev. preiskave, rezultati pa so seveda odvisno od tega za kakšno bolezen gre.

Veliko vam po tej poti pač ne morem pomagati.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close