Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Strije v nosečnosti – preventiva

Strije v nosečnosti – preventiva

Lepo pozdravljeni,

prosila bi vas za nasvet glede strij v nosečnosti. Sem šele v 27. tednu nosečnosti in sem se zredila za 6 kg od začetka nosečnosti. Danes sem opazila pod popkom skelečo vodoravno pordelo črto in bojim se, da gre verjetno za strijo. Ali te zgledajo sprva kot praska, vendar pod kožo?

Zdi se mi zelo zgodaj, zato bi rada ukrepala čimbolj preventivno: ali pomagajo kakšna oblačila (bolj ohlapna ali z elastiko v pasu, ki malo podpira?), podporni nosečniški pasovi? Ali telovadba in trebušnjaki pomagajo? Ali koži škodita sončenje in morska voda v smislu izsuševanja in nastanka strij?

Bojim se, da bom ob nepravilnem ravnanju dobila precej strij, če so se že pričele delati, zato vas lepo prosim za kakšen nasvet.

Hvala vnaprej za odgovor,
Pomaranča

Pozdrav!

Svetujem uporabo krem prot i strijam, ki kot preventiva vsaj delno učinkujejo.

Masaže kože, mastne kreme.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Sem v 40 t tedni nosečnosti in od tretjega meseca dalje se mažem s kremo proti strijam od firme Vichy. Nastala mi ni niti ena strija in sem z njo zelo zadovoljna. S kremo se namažem vsak večer, po tuširanju.

Upam, da bo tudi tebi pomagala!
Srečno in LP,
Majaks

New Report

Close