Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija dlake pod nosom

dlake pod nosom

Spoštovani,

na splošno nisem pritirano poraščena, sem sicer bolj temne polti kot ne. Pod nosom pa imam prav pretirane dlake, ki so temne. Stanje prej ni bilo alarmantno, dokler nisem bila noseča in 2X rodila, zlasti po drugem otroku se mi je stanje poslabšalo.
Opažam pa še, da ob enem, ko so se mi dlačice intenzivirale, se je isto zgodilo s pigmentom – pod nosom imam v predelu “brčic” še dodatno temnejšo kožo in res izgleda grozno. Kot bi bilo umazano oz. kot bi imela grozne brke.
Kozmetičarka me je prepričala, naj si jih z voskom populim, a pigment mi je ostal, čeprav je vseeno bolje, vsaj brčic ni.

Zanima me sledeče – kaj se dogaja z dlako, če jo puliš s korenino vred. Ali postane močnejča ali ne? Ne morem se sprijaznit, da bi se morala depilirati pod nosom, po obrazu in to redno vsak mesec. Kaj bo, če se neham. Ali bodo moji brki postali taki, kot pri moških…
Na nekem drugem spletnem forumu sem zasledila odgovor dermatologinje, da britje dlake ne jača, pač pa jo jača depilacija, saj vzpodbuja izpuljeno korenino, da še bolj intenzivno deluje. Kozmetičarke trdijo ravno obratno. Kaj je sedaj resnica?
Pa še to – kakšne so okvirne cene za lasersko odstranjevanje dlak pod nosom?

Hvala in lep dan
Ursulinka

POzdrav!

dejstvo je, da vsako mehansko odstranjevanje ojača dlake, vendar ne tako drastično kot se o tem govori.
Vsekakor je v vašem primeru primerno odstranjevanje z laserjem, cenovno pa je vsak poseg po mojih informacijah med 10 in 15000,00 sit.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni. Jaz bi vas vprasala ali je lasersko odstranjevanje dlak pod nosom nevarno in ali.je trajno?

Pozdrav!
Laser pomaga ne glede na lokacijo, bolj pomaga če so temnejše dlake.
Potrebnih je več ponovitev.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close