Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Rane po lasišču

Rane po lasišču

Spoštovani!

Imam zelo tanke lase, zato barvanja nikoli nisem prakticirala.
V petek sem se odpravila k frizerju, pobarvala sem s temne blond (naravne) na svetlo blond. Ko mi je frizerka nanesla barvo, me je cela glava pekla, kot bi imela na glavi ogenj. Barvo je pustila na laseh 40 minut.
Glava me je pekla tudi po tem ko je preparate odstranila in še cel naslednji dan.

Dan kasneje pa sem po glavi začutila kraste. Lasišče me še vedno boli (verjetno od krast).

Šla sem nazaj k frizerki, ki se je začudila, rekla je da sem alergična na barvo in da mi v bodoče barvanje povsem odsvetuje.

Mene pa tako skrbi ali je možno da mi že po naravi tanki in slabi lasje začnejo zaradi tega odpadati? V kakšnem času bi se to zgodilo (takoj ali šele čez nekaj dni)? Je možno da sem s tem poškodovala lasne folikle, zaradi česar bodo lasje še slabši? Škode se verjetno ne da popraviti. Tako mi je žal za to spremembo, pa še barva ni kot sem želela. :((

Prosim vas za odgovor!

Sandra

Pozdrav!

Vnetne spremembe kot posladica alergije redko puščajo trajne poškodbe las, seveda tudi lahko, predvsem v primeru, da alergično vnetje pušča brazgotine.

Svetujem umiritev sprememb z obkladki, ustreznimi kremami, ki blažijo vnetje, ter seveda strogo izogibanje barvam, ki so povzročile alergijo.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close