Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija rdečica in mastna koža

rdečica in mastna koža

Spoštovani

Zadnje čase imam zelo mastno in rdečo kožo, še posebej na nosu (vidi se kapljice maščobe na vrhu ogrca, okoli pa je koža lisasta in rdeča) in v njegovi okolici ter tudi po čelu in bradi. V drugih temah sem prebral, da ste za podobne probleme priporočali kremo sensibio DS , vendar pa te kreme v lekarnah nimajo več, nekaj so omenili ukinitev programa. Bi mi lahko prosim priporočili kakšno drugo mazilo za moj problem.

P.S. Vprašal bi vas še glede priponk, bi mi lahko kaj bolje svetovali če vam v priponki pošljem sliko problematičnega dela obraza? To me zanima zato ker noben uporabnik foruma dermatologija ne pošlje slike svojega stanja, čeprav vi velikokrat omenjate da je zelo pomembno da vidite kakšno je dejansko stanje.

Najlepša hvala za pomoč ter lep pozdrav

Pozdrav!

Spremembe, ki jih omenjate se ne rešujejo s Sensibio DS kremo, verjetno gre za druge težave, morda poskusite z Dalacin tekočino.

Kar se tiče slik in interneta pa je moje mnenje sledeče: dobrodošlo a vendar ni isto kot pregled , opis…

Dopisovanje, vprašanja , odgovori, diagnoze in vse ostalo se s pregledom uredijo enkratno, na internetni način pa informacije potekajo počasi, poleg teg anas zanimajo ljudje in koža širše, tako da sem proti takemu načinu reševanja in zdravljenja.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Zdravo!

V priponkah vam pošiljam dve sliki problematičnega predela upam, da vam bodo kaj pomagale. Se bom pa vsekakor še oglasil pri vas na pregledu, saj sem se že naročil, vendar bo to šele septembra, zato se bojim da se bo do takrat stanje še poslabšalo.

Lep pozdrav

Lep pozdrav!

Po izgledu bi sodil , da gre za diseboroični dermatitis, slika pa ni preveč jasna.
V kolikor gre res za to bolezen, je ponavljajoča, tako , da bo septembra vidna.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Lep pozdrav!

Pred 1 mesecom sem bil pri vas na pregledu zaradi aken, od takrat si jih zdravim s clinofugom d 50 in klimicinom, terapija se mi zdi zelo uspešna razen že omenjenega problema na nosu.

Prejšni vikend pa sem na hrbtu in nadlahteh po tuširanju opazil rdeč in rahlo pekoč izpuščaj, ki pa je po pol ure izginil. Ta izpuščaj se mi pojavi če se spotim ali pa ob daljšem ležanju na hrbtu, vendar isto izgine v pol ure.

Ker me je stanje na mojem obrazu močno skrbelo in sem se bal, da bi se ob neprimerni negi še poslabšalo sem se odločil za takojšen obisk dermatologa.
Pregledala me je dr. Maja Lunder na kliniki Barsos.

Njena diagnoza je bila.

Status: na konici nosa je viden eritem v velikosti pol nohta s centralnim temnješim mestom, na nosu se vidijo razširjene pore, na hrbtu je posut izpuščaj sestavljen iz papulouritikarielnih eflorescenc, podoben izpuščaj je tudi na nadlahteh.

DG: EXTANHEMA MEDICAMENTOSUM i.o. ACNE VULGARIS gr. LEV
Mi lahko prosim poveste kaj pomeni zgraj napisano?

TH: Claritine 1 tbl, opustiti clinofug. Poleg tega na hrbet in nadlahti Kuterid G ung, 2x na dan na konico nosa 10% Advantan 30% Oronazol ung v belobazi. Isto mazilo tudi ob nosu.

Mislite da je pametno na opustim clinofug saj mi je do konca jemanja ostal samo še en teden?
Zanima me tudi glede mazila za nos, doktorica mi ni nič omenila koliko časa si lahko mažem nos s tem mazilom, rok trajanja ima 1 mesec in ga je približno 50 ml. Kaj menite vi glede na to da je v mazilu 10% Advantana?

Ali glede na njeno diagnozo in slike katere sem poslal še vedno sumite na diseboroični dermatitis?

Upam, da vas nisem zasul s preveč podatki in vprašanji ter vam s tem ukradel vaš dragoceni čas!

Že vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč.

LP!

Lep pozdrav!

Najprej zelo nerad komentiram druge izvide.
Drugič, niso mi najbolj všeč bolniki, ki hodijo od enega do drugega, kar pomeni, da mi ne zaupajo!

Glede na slike pa kot sem omenil , mislim, da gre za diseborejo.

Glede trajanja zdravljenja pa se pomenite z lelečo zdravnico, z mojega stališča se ta krema ne sme uporabljati dlje kot 1 teden.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani!

Nikakor ni vprašanje če vam zaupam ali ne ker vam! Vendar, ko sem bil pri vas na pregledu moj nos in njegova okolica ni bil v takem stanju kot je sedaj, tedaj sem imel samo akne, ki pa so se sedaj umirile. Jaz bi z veseljem prišel k vam tudi sedaj vendar ste bili žal zasedeni do septembra, mene pa zelo skrbi kaj se dogaja z menoj, najprej akne sedaj pa še to. Prej pa nisem imel nikoli nobenih problemov s kožo. Zato sem hotel čimprej dobiti mnenje dermatologa, ki bi me videl v živo. Vaše mnenje in nasvete zelo cenim in mi je žal da ste dobili vtis da vam ne zaupam.

Lep pozdrav

Pozdrav!

Ponavadi poskušam rešiti problem v celoti.
Če ni možno z napotnico, pa je prav tako pri nas možnost samoplačništva.

Vedno povdarjam, da je uspeh zdravljenja odvisen od terapevta, bolnika in njune komunikacije in zaupanja.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close