Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija TEŽAVE S SPOLOVILOM

TEŽAVE S SPOLOVILOM

Spoštovani !

Že več let imam težave s spolovilom.Imam pogosta glivična vnetja nožnice, poleg tega pa me zunanji del spolovila stalno draži.Imam občutek suhosti, spolovilo je večkrat rdeče.To draženje je prisotno tudi takrat,ko nimam glivičnega vnetja nožnice. Sedaj so me običajno zdravili z zdravili zoper glivice, dobila sem tudi vaginalno kremo Orto- gynest s katero sem se mazala na zunanjem spolovilo.
Zaradi vseh teh težav so mi v lanskem letu naredili tudi biopsijo vulve, ki pa ni pokazala nič posebnega.Diagnoza je bila- Dermatofibroma.
Že več let nimam z možem vaginalnih spolnih odnosov,ker mi na spodnjem delu presredka,kjer je vhod v nožnico koža stalno poči.Ta fisura,ki nastane potem boli in malo krvavi.Ta del se večkrat tudi belo obarva, ko pa ga mažem s kakšno mastno kremo ,ta bela barva več ni tako izrazita.

Zaradi vseh teh težav imava z možem le oralne spolne odnose, vendar me tudi po njih( čeprav je mož zelo nežen) stalno spremlja neprijeten občutek draženja, ki včasih povzroči dodatno vnetje oziroma draženje, tako ,da je stanje včasih nevzdržno in moram uporabiti kortikosteroid Kuterid.

Zadnje čase opažam, da je koža na delu velikih sramnih ustnicah postala bolj sivo-bela.Na videz je bolj hrapava in suha.

Povedati moram, da glede na mojo starost 35 let sem že čisto obupala.Spolnost se mi že prav gnusi, namesto ,da bi v njej uživala se je bojim,ker vse to moje stanje še poslabša. Moj mož je izjemno potrpežliv, saj že 10 let vaginalno nisma občevala, bojim pa se ,da dolgo ne bo več tako.
Bila sem pri različnih ginekologih in tudi pri dermatovenerologu pa žal nič ni bilo bolje.Ginekolog pravi,da biopsija ni pokazala nič posebnega, dermatolog pa ,da sumi na Lihen. Pravi ,da lahko gre tudi ,za druga obolenje kože spolovila.
Skratka sem že čisto obupala. Najhuje pa je ,da ima ginekolog svoje mnenje, dermatovenerolog pa svoje. Jaz pa sem tista žrtev,ki trpi in vsako leto je moje stanje slabše.

Lepo vas prosim,kaj mi svetujete?
Katera bi bila prava pot,da se rešim teh težav?

Pozdrav!

Zelo verjetno gre za Lichen, vsaj po opisu, če poskusite z Elidel kremo, za katero potrebujete recept, ne morete škodovati.
Č ebo pomagala v 3-4 tednih uporabe nadaljujete, sicer pa bo potreben še en odvzem tkiva.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor.Kako dolgo pa lahko uporabljaš to kremo brez prekinitve in kolikokrat na dan se moram mazati z njo?
Kakšni pa so stranski učinki te kreme pri daljši uporabi?

Zanima me ali bo ta krema izboljšala kožo na spolovilu, oziroma tu mislim predvsem ali bo preprečila spreminjanje barve kože, suhost, draženje?

Pozdrav

POzdrav!

krema je varna, rezultati niso nujni, vsekakor pa kremo lahko poskusite, škodovati ne more, če pa bo pomagala , pa bo to jasno po 2-3 tednih uporabe.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor.
Zanima me če bo krema pomagala , na primer po mazanju 2-3 tednov, ali moram z mazanjem nadaljevati kljub temu če se bo stanje izboljšalo oziroma bo trenutno draženje prenehalo, da ne bi prišlo do ponovnega poslabšanja bolezni?

pozdrav

POzdrav!

Uporaba je do izboljšanja, nato ni potrebno več mazati, dokler se simptomi ne ponovijo.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Poslusite z mazilom (dobite v Dm, mogoče še kje) baby wundschhutz creme – Bübchen.
pozdrav l.

New Report

Close