Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija vprašanje glede herpesa

vprašanje glede herpesa

Imam vprašanje glede nalezljivosti genitalnega herpesa. Pred leti sem imela nezaščiten spolni odnos z moškim, ki je po poklicu zobozdravnik. Bila sva skupaj samo 1x potem se žal nisva več videvala ampak samo dopisovala. Kmalu po tem sem bila tudi na puljenju modrostnega zoba (čez kakšen teden), ki je bil zelo nestrokovno opravljen, ker je bil zobozdravnik en “šlampar” in sem doživela hud stres. Čez nekaj dni se mi je pojavilo neznosno srbenje na spolovilu, nogi in komolcu in seveda mehurčki itd. Takoj sem videla da je nekaj narobe, šla sem do ginekologa (čez kakšen mesec sem bila naročena) on me je potem zdravil s podofillinom in ti mehurčki so izginili in se redko kdaj pojavljajo (stres, vročina ipd.) Najbolj pa me muči to vprašanje ali je možno da sem ga dobila s tem enim spolnim stikom, ker se mi ni zdel ta moški rizičen (ali pa), nisva pa nikoli govorila o tem ali pa je možno da sem se okužila pri temu zelo nestrokovnemu puljenju zoba, čeprav se mi to ne zdi mogoče.
Hvala za možen odgovor in pozdrav.

Mina

Pozdrav!

Veliko nejasnosti ste napisali.
Spolni odnos z zobozdravnikom, poseg pri zobozdravniku, podofilin, spremembe na spolovilu in drugod….

Podofilin je namenjen zdravljenju spolno prenosljivih bradavic, ne herpesa.
Genitalni herpes je pač infekcija na genitalijah, ne na rokah…!
En sam odnos je dovolj za kakršnokoli okužbo!

Na koncu : iz opisanega mi ni jasno niti približno za kakšno bolezen gre.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Nejasno je edino to da sta moška oba zobozdravnika. Z enim sva se zaljubila in imela 1x spolne odnose, z njegovim odhodom v tujino nisva potem imela veliko stikov razen dopisovanja.

Kakšen teden po tem najinem odnosu, sem šla na puljenje modrostnega zoba, ker je bil ta drugi takratni moj lečeči zobozdravnik zelo nestrokoven mi je tudi nestrokovno pulil zob, oz.polomil do dlesni, sem po kakšnih 14 dneh tega puljenja opazila mehurčke (hepes) po spolovilu, komolcu in nogi) skupaj naenkrat. Šla sem h ginekologu, ki je opazil tudi pap.bradavice in mi je vse skupaj to namazal z podofilinom, tako da so vsi mehurčki in bradavice skupaj izginile (oluščila se je koža po nekaj dnevih). Sedaj se mi samo občasno še pojavljajo kakšni herpes-izpuščaji še vedno na istih mestih kot na začetku(spolovilo, komolec, zelo redko na nogi).
Torej zanima me samo (ker vem da se lahko s spolnimi odnosi okužiš), ali je možno da pride do okužbe pri puljenju zoba, ker ta lečeči zobozdravnik ni uporabljal takrat niti maske niti rokavic, zdel se mi je tudi zelo nehegieničen človek nasploh. Torej ali je možna okužba pri puljenju zoba zaradi umazanih rok.

LP

Mina

Najprej pozdrav!!

Herpes se lahko naleze z dotikom, s spolnimi odnosi, s posegi v in na telo….
Kdaj in od koga se je prenesel je zelo težko dokazati, ali pa nemogoče, dejstvo pa je , da gre za ponavljajočo bolezen, ki ni ozdravljiva, kaj več pa ni mogoče povedati glede na podatke , ki so na voljo.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close