Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Condylomata acuminata

Condylomata acuminata

Lepo bi prosila za par odgovorov v zvezi s kondilomi.
Partner je okužbo najverjetneje dobil od mene – pojavili so se mu v zadnjih mesecih, skupaj sva že 6let (in sem prepričana, da v tem času ni bil z nikomer drugim:)), jaz pa sem se najverjetneje okužila od mojega bivšega, ker jih je en čas imel tudi on (?); no, moja okužba ni bila nikoli simptomatska. Pojavili so se mu nekaj tednov po sanirani glivični okužbi na glavici penisa, kasneje so se mu razširili tudi ob anus in ob skrotum. 1x je že bil na dermi na termoth, sedaj čaka na ponovni poseg.
1.) Zanima me, ali pojeg omenjene Th obstoja še kaj, kar bi lahko pomagalo?
2.) Kako dolgo običajno traja omenjena nadloga (ob ustrezni Th)?
3.) Ali morava nujno imet spolne odnose s kondomom, glede na zelo verjetno dejstvo, da sem okužena tudi jaz, a zaenkrta pač kondilomov nimam (asimptomatska okužba) – lahko morda nezaščiten sex v najinem primeru predstavlja nevarnost za aktivacijo virusa pri meni?
Najlepša hvala za pomoč:)!

Pozdrav!

Krioterapija, elektrokoagulacija, Aldara tekočina.
Trajanje je lahko dolgo, saj je inkubacija lahko več mesecev, zato je potrebno spremljanje obeh partnerjev na ev. spremembe.
Priporočamo zaščitebe spolne odnose, saj gre pri partnerju za aktivno okužbo.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close