Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Roaccutane

Roaccutane

Spoštovani!
Pišem vam, ker imam težave s kožo, ki se pojavljajo že od 12 leta dalje. Sedaj sem star 24 let. Koža (predvsem po obrazu in lasišču pa tudi po hrbtu in prsih) se mi izredno močno masti, posledično se mi zaradi tega pojavljajo akne (blage do srednje izražene). Zdravim se že več let pri dermatologinji, ki mi je predpisala več preparatov(Klimicin, Dalacin T, Clinofug, Skinoren) a nobeden ni imel večjega učinka. Februarja pa sem jo uspel prepričati, da sva začela terapijo z Roaccutanom in sicer prvi mesec 20mg na dan, nato pa še mesec in pol po 15mg (TT=73kg). Rezultati so bili fenomenalni in moja koža je bila lepa kot že dolgo ne.
Nato mi je zdravnica sredi aprila prekinala terapijo z obrazložitvijo, da pri mojih težavah ta kumulativna doza čisto zadostuje!? Seveda to ni držalo, saj se mi je po slabem mesecu koža povrnila na prejšnje stanje. Po ponovnem obisku mi dermatologinja ni predpisala nove terapije, zaradi možne izpostavljenosti soncu v tem letnem Času.
Prepričan sem, bi moji koži zadostovala tudi doza 10mg (ali celo 5mg), zato me zanima kakšni bi bili stranski učinki ob takšni dozi pri izpostavitvi sončnim žarkom (seveda ob uporabi zaščitne kreme)?
Drugače pa stranskih učinkov pri sebi nisem opazil, razen malo bolj suhih ustnic. Tudi krvni testi so bili normalni.
Lep pozdrav!

Pozdrav!

V tem času ne priporočam jemanje Roaccutana, pač pa bo potrebno jeseni nadaljevati s terapijo, priporočena kumulativna doza je 110-120 mg na kilogram telesne teže.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close