Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija nakravžlani nohti

nakravžlani nohti

Pozdravljeni!
Že leta imam težave z nohti na rokah, z obema palcema. Imam menda gljivično obolenje, ki ga imata tudi moj oče in teta. Oba nohta sta valovita, se luščita in če si ju ne pilim, zgledata resnično grozno. Moj splošni zdravnik mi je že predpisal zdravilo (mazilo in tablete) lamisil, pa ni pomagalo.
Tudi ostali nohti niso ravno najbolj zdravi, vendar ne tako očitno. Pri palcih pa se mi zdi kot da se stanje slabša. Močno se mi tidi lušči obnohtna kožica. Ker delam z otroki, se malo bojim tudi da bi se nalezli, enako tudi za hči.
Zanima me, kaj predlagate. Ali obstaja kakšno nemedikamentozno zdravljenje? Ali naj prosim za pregled pri darmatologu?
Zahvaljujem se vam za odgovor in vas pozdravljam.

Pozdrav!

Vsekakor je najprej potreben pregled v ustreznem laboratoriju, če sploh gre za glivice, naro pa se odločimo za zdravljenje.
Na ta pregled pa vas lahko napoti dermatolog.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!
V zadnjem času sem živela precej stresno, v skrbeh, pa sem opazila, da me je začela pečt koža po glavi, frizerka pa mi je rekal, da imam rdečo .Omenjala je celo , da naj bi bila taka koža pri luskavici, to me je močno zaskrbelo. Istočasno oz.malo pred tem sem opazila, da se mi lušči koža po nogah , od kolen navzdol, približno tako kot po sončenju, ko gre koža dol. Po mazanju z mlekom se je to nekako ustalilo, glava pa me še kar peče. Moram povedat, da sem sicer precej občutljive narave, da se sekiram za vsako malenkost .
Ali je možno, da zaradi živcev izbruhne luskavica? Ali imam še možnost, da to preprečim in kako? Zelo me je strah.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Naja.

Pozdrav!

Prej je verjetno, da gre za diseborejo, močnejši prhljaj, saj po opisu glede na stresno obdobje.

Poskuite s Kertyol ali pa Dercos šamponi.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close