Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Izpadanje las

Izpadanje las

Spoštovani,

Sem 11 mesecev po porodu in sem stara 28 let. Že 4 mesece po porodu so mi začeli zelo izpadati las. Prebrala sem, da je to povsem normalno in da sem lahko brez skrbi. Vendar ker je bil tega izpadanja res zelo veliko sem šla tudi na pregled z mikrokamero, ki ga izvajajo v lekarni. Farmacevtka, ki se s tem ukvarja mi je svetovala uporaba šampona in kapljic za utrditev lasnih korenin (podjetja RougjHair). Rekla mi je tudi, da brez takšnega zdravljanje se vsi lasje ne obnovijo. Ker imam na temenu tudi zrečene lase mi je govorila tudi o nagnjenosti k androgenetski plešavosti. Te kaplice in šampon sem uporabljala skoraj pol leta in so mi lasje manj izpadali, vendar nisem bila povsem zadovolna. Še vedno imam zrečene lase na temenu.

Zdaj pa me zanima ali bi bilo smiselno obiskati dermatologa, kajti res bi si rada imela lepše in močnejše, predvsem pa gostejše lase. Ali mi svetujete kakšne tablete (vitaminske) ali šampon za ureditev mojih težav.

Sem bila pa tudi pred letom na pregledu za ščitnico in sem imela vse normalne vrednosti. Drugače sem zdrava, prehranjujem se tudi zdravo, kakšnega posebnega stresa pa tudi ne doživljam.

Najlepša se vam zahvaljujem za odgovor

Lep pozdrav

Pozdrav!

V tem obdobju, bi se moralo stanje glede poroda že urediti.
Če gre res za izpad po moškem tipu, samo z mazili in s šamponi stanje ne bo boljše.
Svetujem pregled pri dermatologu.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close