Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Rdeča pikica oz. znamenje na obrazu

Rdeča pikica oz. znamenje na obrazu

Spoštovani,
hčerkica bo stara 3 mesece in na obrazu ima rdečo piko. Ta pika se je pojavila nekje po enem mesecu starosti in je bila na začetku čisto majhna pikica, zgledalo je, kot da ji je počila kakšna podkožna žilica, sedaj pa je že kar velika (mogoče kakšen milimeter in pol) in se je da tudi čutit, se pravi, da je malce izbočena, kot nekakšno znamenje. Če še ji raste, ne bi vedela povedat, ampak zdi se mi, da je sedaj že nekaj časa ista.
Zanima me, kaj bi to lahko bilo in ali kakšne so vaše izkušnje s tem? Kaj mislite, ali je kakšna možnost, da to izgine kot je prišlo, ali pa ji bo mogoče to ostalo. In če ji bo ostalo, ali se to potem da odstranit? Najbolj me seveda skrbi, da ne bi ta zadeva zrastla tako daleč, da bi ji na ličku ostal en velik grd rdeč flek. Povedali so mi tudi, da lahko takšna pika izgine, če jo redno masiramo in to čimvekrat na dan. Ali je to res?
In če se da odstranit, kdaj je to priporočljivo in kakšen je postopek?

Lepa hvala za odgovor in lep pozdrav.

LP

Pozdrav!

po opisu sklepam, da gre najbrž za žilno znamenje, ki kot tako ne izgine samo.
Odstranjuje se kasnje , ponavadi pa ne raste do nekih velikih dimenzij.
Ampak kot sem omenil, gre za predvidevanje.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close