Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija laserska odstranitev lepotičnih pik

laserska odstranitev lepotičnih pik

Pozdravljeni!

Pred dvema dnevoma sem bila na laserski odstranitvi lepotičnih pik, na predelu trebuha in hrbta, ki niso nevarnega značaja. Odstranili so mi samo svetlejše, izbokle pike, ostalih ne, ker je to možno le kirurško…mi je dejala dermatologinja.
Po posegu so mi rane oskrbeli z Bivacinom in zalepili z lepilno gazo, kjer je to lepilo prišlo tudi v stik z rano. Dobila sem napotke, da si naj naslenji dan rane odvijem in si jih oskrbujem z Bivacinom. To sem tudi naredila, vendar pri odstranitvi se je pojavil gnoj, oz. izcedek, in na mestu rane, kjer naj bi bil Bivacin…se je steška odstranil obliž, ker je lepilo doseglo rano. Meni je bilo rečeno, da bo iz rane nastala krasta, ki jo naj pustim, da sama odpade….in ni bila omenjena gnojna rana po odstranitvi obliža. Zanima me ali je prav, da sem sama oskrbela rane ali je to njihova dolžnost, ki so jo prepustili meni? Končni rezultat naj ne bi puščal brazgotin, vendar imam na mestih posega že vdolbine (krast še ni!), ki pa se naj ne bi pojavile. Strah me je, da bom imela brazgotine na mestih posega. Ta poseg sem tudi drago plačala, zato mi ni vseeno kakšni bodo rezultati. V primeru, da bodo ostale brazgotine sem opravičena, da mi povrnejo denar?
Kako v naprej najbolje oskrbim takšne rane?
p.s.: pri moji kolegici je bil končni rezultat, enakega posega kot moj, izboklina na določenih mestih, ne vseh(kot mali izrastek) in ne vdolbina!
kaj to pomeni? Bo tako tudi pri meni?

Prosim za odgovor!

Pozdrav!

Prvič: sam nisem privrženec odstranjevanja znamenj na drugi način kot kirurško, razen pecljatih ali pa seboroičnih veruk.
Drugič: v kolikor potek zdravljenja ni tak, kot so ga napovedali, obiščite terapevta, da bosta skupaj rešila problem
Tretjič: brazgotinjenje je lahko zelo različno pri različnih ljudeh, zato sam prvič ne odstranjujem veliko sprememb, ker ko nastanejo brazgotine, tam ostanejo
Četrtič:povračilo stroškov boste morala urejati na istem naslovu.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close