Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija fleki po celem telesu2

fleki po celem telesu2

Pozdravljeni!

Pisala sem vem že, da imam po celem telesu (razen obraza, so pa že na vratu) rdeče do temnordeče fleke različnih velikosti, ki ne pečejo in ne srbijo, jih je pa vedno več. Imam jih že vsaj 1 mesec.
Obiskala sem zdravnika, ki je mnenja, da gre za neko virusno stvar (imena si nisem zapomnila, zdravnik pa ni bil popolnoma prepričan v diagnozo), ki je baje neškodljiva, a dolgo vztraja preden fleki izginejo. Morala sem tudi dati kri, vse v redu. Dobila sem v lekarni narejeno mazilo (Elocom + Belobaza), mažem se 2krat na dan, učinka pa ni, pojavljajo se novi fleki. Zdravnik pravi, naj po 14 dneh pridem nazaj, če ne bo bolje. Imate kako idejo, kako naj se tega čim prej znebim, saj me je sram obleči oblačila s kratkimi rokavi? In, če je to virusna stvar, ali lahko to dobi tudi partner?
Hvala in lep pozdrav!

Pozdrav!

Verjetno ne pričakujete , da bi postavil diagnozo po opisu, ki ga podajate, sploh, če še vaš zdravnik ne ve točno za kaj gre.
Ponuja se mi kar nekaj možnosti za kaj gre, vendar vam na žalost ne morem pomagati.
Potrebno bo pač obiskati še dermatologa, če s svojim zdravnikom ne bosta rešila problema.
Če je res virusna bolezen, potem vam bo vaš zdavnik tudi povedal glede nalezljivosti.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

KOT BI BRALA SVOJE PISMO. TUI JAZ IMAM TAKE FLEKE IN JIH JE VEDNO VEČ , NA ZAČETKU SO MAJHNI POTEM PA SE KAR ŠIRIJO. DOBILA SEM NAPOTNICO ZA DERMATOLOGA TKO DA BOMO VIDELI. TUDI JAZ SEM SE MAZALA Z TAKO KREMO PA NIČ. MOJ ZDRAVNIK JE REKEL DA OD HRANE NI OD KAKEGA PRAŠKA TUDI NE, LAHKO PA JE OD HORMONSKIH SPREMEMB. KDO BI VEDEL. ČE BOM JAZ PREJ NA VRSTI ZA PREGLED SPOROČIM. TUDI MENE NIČ NE SRBIJO, ZDAJ JIH IMAM ŽE ŠERT ENI SO VEČJI DRUGI MAJŠNI IN BOLJ ŽIVO RDEČE BARVE KASNEJE PA SO TAKI KOT PRI STRASTNEM POLJUBU NA VRATU VENDAR NE TAKO VIJOLČNI. A SO TAKI?

Hvala za odgovor! Res ne pričakujem diagnoze, bila pa bi vesela vsaj kakega mnenja o flekih (kaj bi to lahko bilo in kako to odpraviti).

Pozdrav!

Če postavimo diagnozo, potem lahko zdravimo, zato vam ne morem pomagati.
Svojemu zdravniku morda lahko omenite tele diagnoze: P. rosea, dermatitis numularis eczematoides, P. versicolor…

To so zelo različne diagnoze s podobnimi kliničnimi slikami včasih, zato so taki izpuščaji problematični še celo , če jih vidiš.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala B. Kralju za odgovor, pa tudi tebi, Kati! Moji fleki so rdeči, temnordeči, eni postanejo tudi bolj rjavi. In ja, lahko bi rekla, da so podobni posledicam poljubov… Vse več jih je, groza. Sporoči, če izveš kaj prej… Jaz bom pa tudi!

Ja, pozabila sem napisat, da so manjši bolj rdeči, tako, bolj svetlo. večji pa bolj temni, a bolj rjavkasti, ne vijolični

JA TOČNO TAKO, NO SAJ SEM MISLILA DA SO TKO BOLJ RJAVKASTI NE VIJOLIČNI, BOLJ KO SO VELIKI BOLJ BLEDI RDEČA BARVA IN TAKE DROBNE PIKICE IMA NOT IN FLEK NI NIČ IZBOČEN VEN. VČERAJ SEM SPET OPAZILA ENEGA NA SPODNEM DELU NOGE.

Pozdravljeni!

Imam, po opisu sodeč, enake težave kot vidve. Vlečejo pa se mi že 4 mesece. Bila sem že pri dermatologu in niso nič ugotovili, razen tega, da ni gljivično.Dali so mi sicer enaka mazila kot vama ampak nič bolje. Kasneje sem začela uporabljati Elidel kremo, pa ne moram reči da kaj dosti pomaga. Nasplošno menim, da fleki sami od sebe izginjajo in krema bolj malo oz. nič ne pomaga.
Če imata kakšne nove informacije bi prosila da jih povesta in seveda obratno.

LP

Vsak dan nas je več 🙂
Jaz imam fleke od 20. aprila, čeprav mislim, da je bil eden že dosti prej na kolenu, samo ga nisem kaj dosti upoštevala. Zdaj sem kot “gobavec”, imam jih povsod, največ pa po trebuhu. Mislim, da mi je do sedaj le 1 flek izginil, za druge pa – je že videt, da bo kak izginil, pa potem se spet bolj obarva. Krema, mislim da, ne pomaga popolnoma nič.
Bila sem le 1krat pri zdravniku in imam namen it še enkrat, obvestim kaj!

lp

Včeraj sem bila pri osebni zdravnici in ona še vedno sumi na gljivično obolenje, čeprev so na dermatologiji v KC to ovrgli. Redpisala mi je sprej proti gljivicam ampak mislim da tudi to ne bo pomagalo. Naročena pa sem spet šele v avgustu, ker pač nisem nujni primer me ne morajo takoj vzeti. Meni pa se bo zmešalo. 🙂 Kamor koli sem poklicala (privat) imajo čakalne dobe, 2-3 mesece.
Ali mogoče kakšna ve kje ni dolgih čakalnih dob? Tudi pri Dr. Kralju sem vprašala pa je čakalna doba 3 mesece. Čisto sem že obupana.
Poletje se bliža in dopusti na sonce pa ne smem. GROZA!

Jaz sem pri dr. Kralju naročena drug teden, naročila pa sem se v petek. grem na pregled kot samoplačnica. Jaz se zdaj mažem z advantolom in belobazo pa mislim da je malo bolje. poskušam tudi opustiti razna dišeča mila, ker je lahko razlog prekomerno umivanje. telo pa si mažem še z olivnim oljem. fleki pa se mi zdi da počasi izginjajo, upam da mi bo ratalo, ker nihče ne ve kaj je to, mogoče pa bom imela pri dr. Kralju kaj več sreče.

Lep pozdrav kati

Hm, a je kdo rekel, da se ne sme na sonce?

Jaz si ne delam preglavic s tem. Kaj naj se zdaj zavijem do vratu?
Je pa res, da ni ravno lep občutek, ko ljudje bulijo v tebe.

lp

P.S. Tudi tisti flek, ki sem ga proglasila za izginulega, je nazaj. 🙁

Meni je dermatologinja rekla (bila sem namreč že pri njej pa ni nč vedela kaj bi bilo) da naj se soncu izogibam, da nebi po sončenju ostali rjavi fleki, zato se intnzivno trudim da bi mi do dopusta izginili, ker drugače ne vem kaj bo. Jaz sem že čisto obupana. Ali sta mogoče pomislili da bi bilo od mila oziroma od prekomernega umivanja in se koža upira na tak način. To so moja ugibanja. kaj mislite?

pozdrav Kati

Moja osebna zdravnica mi je rekla, da naj se izogibam sonca, ker je lahko še slabše. Če imate drugačne izkušnje, povejte.

KATI: Sporoči kaj boš izvedela na pregledu. Že nestrpno pričakujem tvoj odgovor.

lp.

Pozdrav!

Fleki so lahko različnih vzrokov, tako, da res zaključujem to dopisovanje, ker ne morem pomagati, prav tako pa berem razna dopisovanja med različnimi , ki imajo “fleke”.
Vprašanje je če gre za enake spremembe, pri veliko primerih imamo probleme celo dermatologi, da jih razlikujemo, zato svetovanje drug drugemu , jemanje enakih terapij, kot jih je dobil drugi , res ni priporočljivo.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani g. Kralj!

Kar povesta kolegici, ki imata po vsej verjetnosti iste težave kot jaz, ne vzamem za suho zlato! So mi pa njune izkušnje v veliko pomoč. Tako da ne razumem, zakaj se Vam ne zdi smiselno, da se med seboj obveščamo.

Lep pozdrav!

Pozdrav!

Seveda se obveščajte, to me ne moti.
Vprašanje pa je če so izpuščaji pri eni, drugi ali tretji enakega izvoara.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

No, moji fleki kar lepo vztrajajo, kak dan je že videt, da izginjajo, potem pa so spet bolj intenzivne barve, pa novi nastajajo. Sem bila še enkrat pri zdravnici in tokrat je mnenja, da je glivično. Dobila Diflucan (50 mg) in napotnico za dermatologa. Zdravnica meni, da sonce ne more škodovat.

lp

Tudi moji še niso zginili, po trebuhu sem taka kot bi imela norice, res pa je da so mi tisti ki so bili do 2 cm premera izginili tisti ki pa so manjši pa ne, no sem pa tja kakšen. Se mi zdi da jih imam največ na predelu trebuha in stegen v bistvu tam kjer je koža najbolj mehka. Jaz se malo tolažim s tem da bo sonce (v zmernih količinah) in morska voda to pocajtalo. Mislim da pa tole olivno olje, ki se dobi v lekarni kar dobro deluje na kožo.

Ona26 iz kje pa si če smem vprašat?

Lep pozdravček!

New Report

Close