Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Luščenje/lupljenje kože

Luščenje/lupljenje kože

Pozdravljeni.

Imam vprašanje glede kože. Zadnje čase se mi koža zelo lušči. Vem da je to normalno v jeseni, po koncu poletja-ko se lušči zagorela koža. Meni pa se že od zime (še pred novim letom). Sprva se mi je začela luščiti v predelu trebuha in ob strani, zdaj pa se mi po hrbtu, rokah in nogah. po obrazu se mi (še) ne. Drugače nimam občutljive kože, niti alergij nimam. Res pa je da imam bolj suho kožo-ampak se po vsakem tuširanju namažem s kremo.
Pred 1 mesecom sem dobila, tam kjer se mi je koža lupala (po hrbtu) še nekakšno alergijo (zelo me je srbelo). Šla sem k dežurnemu, ki mi je dal 2 zelo boleči injekciji in predpisal tablete Letizen-povedal pa ni nič, kaj bi lahko bilo. Po tem je vredu, mažem se z Eucerinom (Urea 10%) in koža me ne srbi več, samo lušči se. Pred 2 tednoma sem dobila tudi rahlo rdečino okoli popka in na trebuhu ob strani-ki je pa po 2-3 dneh izginila.
Imam tudi napotnico za dermatologa, ampak so vsi zasedeni oz. ne naročajo do poletja (tudi samoplačniški). Skrbi me kaj bi lahko bilo. Aja mogoče še to, luščenje kože se je začelo, ko sem začela hoditi na telovadbo (aerobiko)-a je mogoče s tem povezano (zaradi potenja,…?)
A je normalno, da se koža tako dolgo oz. pozno lušči?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

lp, tinkatin

Pozdrav!

Vzroki za luščenje so lahko samo suha koža, izpuščaj, ki ste ga prebolela( lahko alergija, lahko infekcijska bolezen…), prav tako pa lahko luščenje sprožijo kreme, ki vam ne ustrezajo.

Kaj več vam ne morem svetovati.
Dolgotrajnost luščenja pa ni neobičajna.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor.

lp, tinkatin

Pozdravljeni
Na morju sem in sonce me je zelo opeklo. Dva dni me je koža po hrbtu zelo pekla, tretji dan pa zelo srbela. Isti dan sem se začela lupiti. Spodaj imam zelo svetlo kožo (belo) in se zelo vidi, zelo je grdo. Ali lahko kaj naredim da ustavim to lupljenje, obstaja kakšna krema? Prosim za nasvet, hvala.

POzdrav!

Gre za poškodbo kože, ki se brani na ta način. Pomagajo morda kreme npr Bepanthen, Cicalfate, sploh pa mastne kreme.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close