Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija luskavica pri otroku – ponovno

luskavica pri otroku – ponovno

Pisala sem že aprila in dobila odgovor. Hvala! Imam še vprašanja. Deklica ima tudi virusno prenosljive papule, ki so bile praskane decembra na kliniki v Lj. Doma jih zdaj sproti zamrzujemo, na sramnih ustnicah pa je neuspešno. Se jih bomo kdaj rešili, to traja že dve leti.
Glede luskavice pa: so vaše izkušnje take, da bi lahko luskavica v puberteti minila? Trenutno je deklica pod stresom (prisilno odvajanje seslanja prsta zaradi nepravilne rasti zob). Stanje na komolcih se je takoj poslabšalo. Ima stres kakšen vpliv?
Kaj mi priporočate? Naj Daivobet uporabljamo?
Hvala za odgovor!

Pozdrav!

verjetno gre za obliko bradavic, ki se jim reče Molusca contagiosa, zdravljenje je zmrzovanje ali pa odpraskanje.
Glede luskavice pa tako: ozdravljiva ni, puberteta ni prelomnica, ki bi pri tej bolezni kaj pomenila.
Daivobet se uporablja do izboljšanja, nato svetujemo npr Daivonex, ki ne tanjša kože.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Moj odgovor se nanaša na luskavico. Imam jo sama in to že približno od 2 let naprej ( zdaj sem stara 23). Imela sem jo po celem telesu. Vidno se mi je stanje izboljšalo, ko so mi odstranili mandelje in žrelnico ( 9-10 let), zelo mi je pomagalo tudi, ko so me namazali in zavili v rjuho. Moram povedati, da se je meni v puberteti stanje zelo izboljšalo. Sedaj jo imam stalno na lasišču in komolcih in za ta področja ne verjamem, da bo kdaj izginila. Drugod se mi pojavlja in izginja. Trenutno so na udaru kolena. Sedaj uporabljam mazilo Daivonex in zaenkrat sem zelo zadovoljna. Mislim, da stres vpliva na stanje.
Upam, da se bo vaši deklici stanje vsaj umirilo, glede pubertete je pa težko reči; odvisno od posameznika-meni se je k sreči stanje izboljšalo. Je pa res, da pri mojemu bratu, ki je dve leti mlajši, ni bilo tako.
Z luskavico se je pač treba sprijazniti. Je dedna in nimamo ne vem kakšnega vpliva na potek, razen da se mažemo, malo gledamo na prehrano in to je to.

Zahvaljujem se vam za odgovor!

Lepe pozdrave vam pošilja Laura

Nina, hvala za odgovor! Vse dobro želim!

Tudi vam želim, da bo z deklico čim bolje in se ji trenutno stanje umiri. Važno je, da vi in okolica to sprejmete in ne gledate na to, kot na neko zelo hudo bolezen. Zna pa biti včasih moteče, sploh kasneje. Veliko bodite na soncu in na morju, če je le mogoče, ter se mažita. Lp, Nina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close