Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija gljivicno vnetje?

gljivicno vnetje?

Pozdravljeni!
Na spolovilu sem pred 3 tedni imela gljivice. Posledicno jih je dobil tudi moj partner. Imam rednega partnerja in nimava spolnih odnosov z drugimi. Oba sva se zdravila s kremo Canasten, jaz pa se z vaginalnimi tabletami.
Sedaj pa ne vem, a se je stvar ponovila ali je kaj drugega narobe. Prej so izpuscaji samo srbeli. Sedaj pa imam na sramnih ustnicah samo pikice, ki zelo zelo pecejo. Ze ob samem stiku z vodo. Se je problem z gljivicami ponovil, ali bi to lahko bilo kaj drugega?
Za higijeno je poskrbljeno. Te probleme imam samo jaz, partner pa ne. Lahko kaj naredim doma, ali je obvezen ponovni obisk zdravnika?

Najlepsa hvala za odgovor!
Canasten Girl

Pozdrav!
Tudi taka oblika glivične okužbe je možna, seveda pa je v tem primeru pregled pri ginekologu potreben.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Na žalost niso bile samo gljivice, ampak genitalni herpes. Mi lahko prosim poveste kaj več o tem virusu, na kliniki so bili zelo skopi z informacijami. Kontrolo pri svoji ginekologinji imam šele cez 10dni, pa bi rada prej vedela malo več o tem. Kje se lahko zanj testira tudi moj partner (v LJ)? Kako potekajo testi?

Hvala in lep pozdrav!

POzdrav!

genitalni herpes je ponavljajoča bolezen, ki se prenaša s spolnim stikom, ozdravljiva ni.
V času pojavljanja je nalezljivost velika.
V kolikor ni jasno ali gre za to okužbo, se vzame ostržek iz dna mehurčka za potrditev diagnoze, to pa velikokrat ni potrebno, če klinična slika govori za to okužbo.
Problem je torej ponavljanje in to, da dokončne ozdravitve ni.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close