Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Kaj so strije

Kaj so strije

Zdravo!

Stara sem 22 let zato mi je zanimivo da so se mi po stegnih in na prsih že pojavile strije. Ali ni to običajno značilno za nosečnice in starejše ženske? Ali strije pomenijo, da koži primanjkuje elastana in to se ponavadi pojavi le pri raztezanju kože?
Kolegu je zdravnik priporočal mazanje z oljem, ko so se mu pojavile strije.

Ali torej kreme ki jih lahko kupimo proti strijam vsebujejo sestavine za večji elastan kože?

Hvala za informacije!

Pozdrav!

Strije so poke, ki nastanejo zaradi raztezanja kože, ki ni enakomerno, največkrat pri hormonskih spremembah, hitrih spremembah obsega telesa, okončin….

Pomoč je le pri tem, da zagotavljamo večj razteznost kože, s tem preprečimo razpoke.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Lepo pozdravljeni!

Kot večina žensk imam težave s strijami. Slednje imam že od rane mladosti,pojavlkjati so se začele namreč že po končani osnovni šoli (najverjetneje zaradi hitre rasti in telesnega razvoja).
Danes sem stara 27 let in opazam, da se mi ponovno pojavljajo strije v podnjem delu trebuha, …Ena je izredno dolga skoraj 10 cm vendar je polovica slednje bela druga polovica pa rdeca.
Ker so bile vse strije, ki so se pojavile v mladosti takoj bele, sem sedaj malo zaskrbljena ali sploh gre za strijo, saj je rdeča in nekako ne spreminja barve (imam jo ze priblizno eno leto.)
Zanima me torej
Ali je moznom da gre za kaksno drugo spremembo koze in ali je potreben obisk pri zdravniku?

Najlepse seVam zahvaljujem za odgovor.
Sspoštovanjem,
Janja

POzdrav!
Strije so zelo tipična sprememba, tako , da je zelo verjetno , da so le strije, težko se jih zameša z drugimi boleznimi.
Vzroki so hormonski, spremembe obsega kože, hujšanja in hitra pridobivanja teže, terapija pa je le ublažitev s kremami proti strijam.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close