Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija srbeča koža pri otroku

srbeča koža pri otroku

Pozdravljeni!

3 in pol letnega sina je pred dvema tednoma pričela srbeti koža predvsem zvečer. Močno se popraska zdaj po enem, zdaj po drugem delu telesa, velikokrat na hrbtu. Po praskanju se skoraj vedno pojavi nekaj izpuščaja nepravilne oblike, ki je enkrat iz ene pike, drugič iz več pik, tretjič sledi potegu njegovih prstkov (nohtkov) pri praskanju, in so tudi različne velikosti. Nekajkrat se mu je podobno srbenje pojavilo čez dan na hrbtišču rok. Srbi ga krajši čas, potem se koža umiri.

Srbenje se pojavlja običajno pri slačenju pred tuširanjem. Parkrat se je po kopanju še poslabšalo, zato sem tuširanje omejila, vendar je problem ostal. Uporabljam milo Avene, za celo telo le enkrat na teden. Pralnega praška nisem menjavala. Odkar so se začele težave, ga mažem z A dermo dvakrat na dan. Nekaj dni sem mu dajala Claritin in srbenja je bilo manj, zdaj ko sem nehala, ga je spet nekoliko več.

Sin ima alergije na hrano in AD. AD se je v zimskih mesecih kazal na hrbtišču rok, vendar je tam ostajal dalj časa in zahteval terapijo (Elidel, Elocom). Pred pojavom sedanjih težav je bila koža povsem čista. Zadnji alergijski testi v začetku aprila niso pokazali nobenih alergij na trave ali dihalne alergene. Prehrane v zadnjem času nismo spreminjali.

Kaj mi svetujete? Ali je smoselno nadaljevati s Claritinom. Bojim se, da se v tem primeru samo zakrijejo simptomi, težava pa ostane brez pojasnila.

Najlepša hvala za vaš odgovor.

Pozdrav!
Po opisu lahko gre za eno od fizikalnih urtikarij: na toplo, hladno, dotik, …
V tem primeru je Claritine prava rešitev, saj običajno simptomi sčasoma sami izginejo.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close