Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija gljivice

gljivice

Spoštovani!
Zanima me na kakšen način se lahko nalezeš gljivic od nekoga, ki živi v istem stanovanju kot ti? Hvala vam že vnaprej in lep pozdrav!

Lep pozdrav!

Z osebnim kontaktom, preko brisače, na tleh v kopalnici….

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Na obrazu imam rdeče pikčaste izpuščaje. Obolelo kožo sem mazala z Elocomom, za oči uporabljala Maxitrol, potem mazala s 30% Advantanom emoliens zvečer, podnevi z negovalno kremo z olivnim oljem, vodo, evcerinom in leniensom. Jemala sem Letizen tablete, ni bilo pričakovanega izboljšanja.
Podobne spremembe sem imela na koži že leta 2004. Bila sem napotena na alergološko kožno testiranje. Izvidi so bili negativni.
Po obisku dermatologa pred dobrim tednom, pa se je diagnoza glasila takole: Acnoiformen izpuščaj na obrazu.
Na obeh licih številne rožnate papule, več drobnih žilic in zaprti komedoni. Demodex folikolurum: posamezni demodexi v vidnem polju.
Opustiti vso dosedanjo lokalno, Clinofug D 50 2×1 dnevno en teden, lokalno nekaj dni nič, nato Rozex gel 2x dnevno.
Glede na to da uporabljam tablete šele dober teden, razumem, da še ne more priti do nekega vidnega izboljšanja; ampak pri meni je težava v tem, da imam
vsak dan bolj rdečo in pekočo kožo. Ali naj z uporabo zdravil nadaljujem in kaj naj si dam na obraz,če ne smem uporabljati nobene kreme? Koža se mi suši.
Za vaš odgovor se vam zahvaljujem.
Vesna

Pozdrav!

Kreme, ki ste jih uporabljali pred tem so za kožo škodljive – za obraz, povzročile so vam nevšečnosti.
Njihova uporaba za obraz je največ za 3-5 dni!!!!

Sedaj bo pač trejalo , da se bo koža počasi umirjala.
Mislim, da je predpisana terapija kar prava.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close