Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Ispuščaji pri dojenčku

Ispuščaji pri dojenčku

Spoštovani,

z brskalnikom sem iskala, če je bilo na to temo že kaj povedano pa nisem našla ničesar. Sine je star en mesec in pol. Pred desetimi dnevi so se mu na obrazu ispustili ispuščaji. Ti so nad kožo, na otip hrapavi, koža je tam bolj rdeča in trda.Ispuščaji niso rdeče barve, temveč v barvi kože. Najbolj je to izrazito na ličkah. Ima jih čez cela lička. Po nosku, okrog oči in čelu ni tako izrazito. Na soncu se mu ne poslabšajo in prav tako ne izboljšajo, če nisva na soncu. Po telesu nima ispuščajev. Ostalo negovalno kozmetiko ima od Bubchena.

Sine se ne doji. Od rojstva uporabljam enako formulo. Odvaja b.p. V tem času nisem menjavala nobene kozmetike, praška,… Za obraz ima Penaten kremo. Ne opažam, da bi ga to posebno motilo, ni jokav ali kaj podobnega. Ko sem opazila ispuščaje, sem mu začela umivati obraz s kamilicami.
Stanje je še vedno enako.

Drugače je zdrav, brez posebnosti. Lepo napreduje.
Lepo prosim za nasvet kaj naj storim.
Lep pozdrav,

Mojca

Lep pozdrav!

Po opisu bi lahko šlo za diseboroični dermatitis, ki je posledica hormonov, ki jih je dobil po vaši krvi.
Običajno gre za prehoden pojav, ki izzveni v starosti pol leta ali nekoliko več.
Svetujem nego z olivnim, mandljevim oljem, mastne kreme, čiščenje, druge terapije ni potrebno, zmerno izpostavljanje soncu je običajno ugodno.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani,

najlepša hvala za vaš odgovor. Sinu so se lička do sedaj že posušila. Rdečica počasi izginja, suhe kraste se počasi luščijo. Kožo mažem z mandeljevim oljem večkrat dnevno.

Zanima pa me, kdaj so izpuščaji na obrazu lahko nevarni? Kdaj jih ne smemo več sami zdraviti doma?
Prav tako me zanima, če mi lahko priporočite dermatologa, ki je specializiran za dojenčke in majhne otroke.
Najlepša hvala,

Mojca

Pozdrav!

Pravzaprav izpuščaji na obrazu težko da bi bili nevarni.

Specializirani za otroke se dermatologi, ki delajo v Mestni otroški bolnišnici.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close