Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija 5-mesečnik z alergijo?

5-mesečnik z alergijo?

Prosim za vašo pomoč. Moj sin je star 5 mesecev in ima suho kožo po rokah in nogah, najbolj pa po trebuhu, kjer se pojavljajo (oz. sedaj so kar vseskozi) rdeče pikice. Na hrbtu in pod pleničko teh težav ni. Zdravnica je posumila na alergijo na kravje mleko, rumenjak ali beljak in mi svetovala dieto. Po 1,5 mesečni dieti stanje nespremenjeno. Koža se je občasno sicer izboljšala, pa zopet poslabšala, tako da smo potem naredili krvni test, ki je pokazal popolnoma negativno (in ne pogojno po besedah zdravnice) na kravje mleko, rumenjak in beljak. Svetovala mi je samo nego kože do naslednjega pregleda, ki je šele čez en mesec. Koža se sinu samo še slabša, jaz pa ne vem več kaj bi naredila. Kopamo ga samo še dvakrat na teden, prej smo ga vsak dan, sedaj pa ga vsak dan zbrišemo s krpicami za umivanje (se mi zdi da je nekoliko bolje). Z milom samo enkrat na dva tedna, prej dvakrat na teden. Po umivanju pa ga namažem z mandljevim oljem. Nekajkrat sem ga namazala s kremo, ki jo je predpisala zdravnica (aqua purificata 15.0, ung.emmoliens 50.0), po kateri je bilo manj suhe kože, vendar sem imela občutek, da samo zakriva pravi izvor nastanka rdečih pikic, ki so bile še prisotne. Ker ima krema zelo kratek rok trajanja, je ne smem več mazati.

Prosim vas, da me vprašate, če vas zanima še kakšen podatek. Jaz bi sinu rada čimprej pomagala, ker vem da je potrebno ukrepat čimprej. Ali mi lahko svetujete, kaj vse lahko še naredim?

Pa še to: sicer se od vsega začetka izogibam nekaterim alergenom – jagode, čokolada, lešniki, med (šele pred kratkim izvedela, da je v navadnem olju 50% arašidovega olja).

Že vnaprej hvala ter vam želim lep dan!

Pozdrav!

Pri tako majhnem otroku so možnosti za zdravljenje precej omejene.
Omenjena krema je ustrezna, rok trajanja se lahko podaljša, če jo imate v hladilniku.
Dieto vseeno vzdržujte, spremljajte sovpadanje z zaužitjem druge hrane.
Poskusite s kremami firme Mustela, ki so namenjene otroški koži, tudi problematični in suhi , ali celo atopični koži.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

tudi sama imam 4-mesečnega sina z istimi težavami. Najbolj mu pomaga posebno mazilo za atopično kožo od Mustele ter kopel Mustela. Vse negovalne kreme od zdravnika so bile brez učinka. Po 6. mesecu ga peljemo na testiranje in nadaljnje zdravljenje z bioresonanco k dr. Žagarjevi v Moravce oz. Podčetrtek. Iste terapije v Ljubljani izvaja Dominik G. , Več o tem pa lahko izveste na forumu o zdravilstvu. Lep pozdrav iz Celja

Spoštovani,

Sem v 29. tem tednu nosečnosti in približno en mesec imam po trebuhu in nogah rdeče, srbeče, suhe izpuščaje. Bila dvakrat pri splošni zdravnici in po mazanju z Bepanthenom in kasneje z jemanjem Claritina in mazanjem z Fenistil gelom ni nič bolje. Nasprotno, po petih dneh me izpuščaji še bolj srbijo in so še bolj rdeči. Ginekologinja pravi, da ne gre za hormonske spremembe. Ker so izpuščaji precej neprijetni in ker ni nič bolje me zanima še vaše mnenje.

Lep pozdrav in veliko uspeha pri vašem nadaljnjem delu!

Pozdrav!

Težko vam bom pomagal, ker ni jasno za kakšen izpušačj gre, poleg tega p av nosečnosti ne pride veliko zdravil v poštev.
Tudi Claritine ni dobro jemati.
Bolj varno je za 10 dni uporabiti kortikosteroidno kremo, če pomaga bo to lahko rešitev.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close