Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija ekcem med prsti

ekcem med prsti

Že nekaj mesecev imam med prsti na roki ekcem, ki se začne z zelo srbečimi pikicami, luščenjem kože,… Koža na rokah je tudi sicer zelo suha. To težavo imam sicer vsako leto približno ob takem času, vendar pa se iz leta v leto slabša. Trenutno je koža kar precej vneta in zelo zelo srbi, in to ne samo med prsti, pač pa cela dlan. Še posebej srbi ponoči, zaradi česar se zbujam, mažem roke, jih hladim,… pa v bistvu nič kaj dosti ne pomaga. Zanima me torej, kaj priporočate. Zanima me tudi, če bi lahko šlo za kakšno alergijo.
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdrav!

Pogost je v podobnih primerih atopični dermatitis, poskusite z Elidel kremo.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

ugutavljam,da nas je kar nekaj s tem problemom.jaz imam kar dva enga na detergente.ki ga obvladujem drugi pa srbeč in z drobnimi vodenimi pikicami ki si ga spraskam če si hitro ne namažem .imam kremo advantan ki jo zmešam z ogničevo in temetex kupljeno v italiji ki v 30 minutah konča srbet.v zadnjem času se je stvar poslabšala mene pa zanima izvor tega ekcema se da ugotovit in na koga se obrnt je alternativna metoda ki jo je kdo že imel naprimer čaji prehrana se da ta ekcem izkoreninit kajti po 15 letih sem ga resnično štufa od 10 prstov imam zdrave samo še 5 ker sa mi širi.

Najprej pozdrav, takoj nato pa , da čisto vsega ne razumem kar ste napisali.
Drugače so za podobne probleme preiskave, ki se opravijo v nejasnih ali kroničnih primerih: mikološki pregled, epikutano testiranje in odvzem tkiva za histologijo.
Odločitev za preiskave pa je v rokah dermatologa.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close