Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija luskavica (psoriasis guttata)

luskavica (psoriasis guttata)

Že dvanajst let imam luskavico. Vmes sem imela obdobje 3 let, ko je praktično sploh nisem imela. Malo pred novim letom pa je prišlo do močnega izbruha po celem telesu.
Moj dermatolog mi je predpisal zdravljenje z mazilom Daivobet, za glavo pa nekakšno mešanico. Ker vsakodnevno mazanje (3 mesece) ni imelo nobenega efekta, sem pred 14 dnevi dobilo injekcijo (Flosterone ,1amp.). Rečeno mi je bilo, da se zdaj ne smem mazati z nobeno kremo, moram pa vsak dan iti v solarij (intenzivno). Pred leti sem te injekcije že dobila in je bilo zelo v redu, zdaj pa mi po tej injekciji fleki niso čisto zbledeli in so še vedno rahlo hrapavi, po golenih in podlahteh pa še precej intenzivni. Včeraj sem ponovno dobilo injekcijo – drugo dozo, vendar z učinkom prve ampule ni bil preveč zadovoljen, saj bi po njegovem mnenju morala biti popolnoma brez flekov.
Ta injekcija naj bi bila hormonska in bi naj njen učinek trajal samo 2 tedna.
Glede na to me je dr. ponovno naročil na pregled čez 3 tedne, da bo videl kako bo telo odreagiralo. Rekel je, da se po dveh tednih lahko med drugim tudi zelo poslabša ali pa izboljša.
Moji osebni zdravnici je napisal priporočilo, da mi naj predpiše antibiotik Amoksiklav 100 na 12 ur ob vsakem vnetju žrela ali angini.

Lepo prosim še za vaše mnenje in vaš predlog, ker sem sama že zelo obupana, saj se bližajo vedno toplejši dnevi, moja koža in posledično tudi psiha pa v precej slabem stanju.

Ali mogoče poznate kakšnega zares dobrega dermatologa na Štajerskem, ki pa ne bi imel zasebne prakse, ker je to glede na moje trenutno zdravstveno stanje precej velik finančni zalogaj.

Najlepša hvala!

Pozdrav!

Sam nisem pristaš zdravljenja z omenjenimi injekcijami pri luskavici!

Antibiotik je prava izbira.
Solarij, če je res dober tudi ne bi smel pomagati!

Svetujem, da obiščete dr. Ano Pilih v SB Celje.

Kaj več vam ne morem svetovati po tej poti.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close