Forum: Neplodnost

Pogovori, izmenjava izkušenj in informiranje o neplodnosti.

IVM - MB

Nova tema
Default avatar lumpi 07 Feb 2005 07:18

Pozdravljene ali še katera čaka na začetek IVM postopka in v kateri skupini ste. Jaz sem v tretji in začnem s tabletami 15.2., javite se skupaj nam bo lažje.

Lp lumpi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Sorodne vsebine
Default avatar Lori 07 Feb 2005 08:42

Pozdravljena Lumpi,

Tudi jaz sem v IVM postopku v Mariboru. Danes sem zakljucila s tabletami in 14.2. imam 1. UZ pri dr. Kovac-evi.

Lep dan se naprej, Lori

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar moni1 07 Feb 2005 09:19

Živjo!

Jaz pa sem morala žal prekinit postopek IVM, ker je moral mož nujno na službeno pot za dlje časa in mi je zelo žal. Povejte katere tablete pa ste dobile? ali so to tiste, ki si jih moraš sam kupit? Lepo se imejte in naj vaam čim prej uspe.

LP moni1

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lori 07 Feb 2005 10:01

Pozdravljena Moni1,

Jaz sem dobila tablete v lekarni v Mariboru, ki prestavijo M za nekaj dni in jih ni potrebno kupiti, ker so izdane na recept. Predvidevam, da jih je potrebno jemati zaradi tega, da je izbrana skupina punc istocasno v postopku (se pravi UZ, punkcija in ET), nisem pa prepricana.

Upam, da nam bos tudi ti kmalu sledila, ko se moz vrne domov.

Lep dan se naprej, Lori

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar lumpi 07 Feb 2005 11:07

Lori ali veš mogoče kdaj mora partner dati spermo, jaz sem pozabila vprašati, pa ima takrat en seminar, me zanima če bo šlo skoz. Kaj je pa pri vama problem? Želim da vama uspe, pa javi se še kaj.


Lp lumpi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lori 07 Feb 2005 11:31

Pozdravljena Lumpi

Jaz sem govorila z dr. Kovac-evo in je omenila, da mora biti partner s teboj ob punkciji in se naslednji dan, ker odda spermo dvakrat.

Jaz imam sicer ze 4 IVF postopke za seboj (eden na GK Lj. in 3 pri dr. Res-u). Vse neuspesne. Moz ima slab spermiogram, sama pa tudi nisem vec v rosnih letih. Menda naj bi imela tudi PCO, zelo slabo pa prenasam tudi hormonsko terapijo.

Sedaj sem se odlocila, da poskusim se tukaj. In kaj pricakujem? Pravzaprav ne prevec, ceprav so menda uspehi kar dobri.

Veselim se ze 14. marca, ko bom, ce bom zopet kupila CB.

Lep pozdravcek tudi tebi.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Doroteja. 07 Feb 2005 22:00

Saj, če želita lahko ti sama neseš spermo v MB. v labaratorij.
Ni potrebno, da mora ravno mož biti zraven, samo tri dni ne sme sexsati in to je vse......... Jaz jih ogromno poznam, ki so same nosile spermo in so se hecale, da imajo v torbici otroke ha ha ha.........
Bo bo že enkrat uspelo, ni hudič, da ne bo. BO!

LP, Doroteja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lumpi 14 Feb 2005 08:37

Pozdravljena Lori, javi kako je bilo na prvem uz in kako bo potekala vsa stvar naprej, želim ti čimveč uspeha.


Lp Lumpi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lori 14 Feb 2005 10:44

Zivjo Lumpi,

Moj 1. UZ je za menoj. M sem dobila ze v cetrtek namesto v soboto, tako, da je zdravnica predlagala UZ ze v petek.

UZ poteka tako kot vsak navaden UZ, ceprav sem med potjo proti bolnisnici razmisljala kako bo vse skupaj potekalo, glede na to, da je bila M kar mocna. Pa ni bilo panike, ker sem imela dovolj casa pred in po UZ, da sem se uredila. Zdravnica je bila nad mojimi 'zadevami' navdusena in je rekla, da bo kar nekaj celic za punktirat. Juhu! (V primerjavi z zadnjim IVFjem, ko je bil samo en folikel in se ta prazen, je to pravo razkosje!!!)

Sledil je pogovor pri zdravnici, ki si je med drugim zapisovala nekaj podatkov o moji 'zdravstveni preteklosti' (IVF postopki, ginekoloske operacije ipd.). Omenila mi je, da moram za moza pridobiti se napotnico za Androlosko ambulanto.

Nato sem bila napotena na odvzem krvi, v 1. nadstropje, kjer sicer potekajo tudi punkcije in ET. Ob prihodu na oddelek sem bila navdusena ze nad samim sedezem, ki je v primerjavi z ljubljanskim pravo razkosje. Med sproscenim klepetom mi je sestra odvzela kar 8 epruvet krvi, in mi prijazno odgovarjala na vsa moja radovedna vprasanja.

Moram te opozoriti, da je potrebno zaradi vseh teh krvnih preiskav biti tesc, a ni panike saj vse skupaj res hitro mine.

2. UZ bom imela jutri, prav tako tudi odvzem krvi, vendar pa ni potreno biti tesc. Ce bo vse po sreci, bo stop injekcija ze v cetrtek, punkcija pa naj bi bila v soboto. ET je navadno 4 dan po punkciji.

Zdravniska ekipa priporoca 14 dni bolniskega staleza po ET, kar pa ne pomeni, strogega lezanja in mirovanja. Sama bom uzivala v sprehodih s psom, dobro hrano, kaksnem DVDju, se veliko imam neprebranih knjih v domaci knjiznici, poleg tega pa si moram urediti se mojo kuharsko knjigo in dokoncati pulover, ki sem ga zacela plesti ze pred casom. Upam, da bo tudi vreme ugodno, kar predvsem pozitivno vpliva na moje splosno razpolozenje in pocutje.

Poskusam, da ne razmisljam veliko o samem postopku, vendar ti moram povedati, da gre vse tako hitro in obcasno tudi mimo planov in nacrtov, ki sem si jih naredila, da me na koncu vse skupaj predvsem veseli in navdusuje.

Moj rezultat bo znan v zacetku marca, do takrat pa si zelim cimvec pozitivnega razmisljanja in uzivanja.

Zelim ti vse dobro, ob danasnjem dnevu pa ti zelim zaljubljenega Valentincka!

Ce se ne motim, ti zacnes jutri s tabletkami, kajne?

Na 2 modri!!! Lori


P.S. Oprosti, ampak zanima me iz katerega konca Slovenije pa si?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lumpi 14 Feb 2005 15:15

Čestitamo Lori rezulatati so zaenkrat obetavni upam da bo tako tudi dalje. Hvala za podroben opis. Kako pride do večjega pridelka, če ne jemlješ nobenih zdravil, ali je punkcija tako hitro, ko se še razvije samo eden folikel ampak jih je še več? Torej si ti v 2. skupini ali vas je bilo več na ultrazvoku, kako dolgo je trajal cel postopek od ultrazvoka dalje? Jaz sem iz okolice Maribora.

Lp lumpi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lori 14 Feb 2005 16:13

Zivjo Lumpi,

Tvoj odgovor na moje pisanje sem pricakovala in razveselil me je ravno, ko odhajam domov. Hvala za dobre misli.

Glede rezultatov bi rekla, da se moram malo pocakati, ceprav sem tako zelo pozitivna, da se tudi jaz cudim. Tudi zdravnica in sestre so mi potrdile, da dobra volja in pozitivizem pripomorejo k celotni zadevi.

Glede vecjega pridelka, ne vem kaj naj ti recem. Pred casom sem na teh straneh zasledila, da je dobro, da partner uziva Q10 teblete in veliko vitamina C. Jaz pa jem tifol tabletke in pijem neki caj, ki mi ga je priskrbela kolegica. O le temu ne bi razpravljala javno, kajti sama ves, kaksne so lahko kritike, na naravne ali pa domace 'izdelke'; jaz pa negativizma trenutno ne potrebujem. Upam, pa da mi bo vse skupaj pomagalo.

Jaz imam trenutno kaksnih 10 - 15 celic, ki jih bo zdravnica lahko punktirala. Ne vem v kateri skupini sem, ker se v to debato z zdravnico nisem spuscala. Povedali so mi, da je bila januarska skupina odpovedana zaradi bolezni zdravstvene ekipe.

Kolikor sem lahko ugotovila, sem bila edina za IVM UZ prejsnji petek, glede na to, da sem M dobila 2 dneva pred napovedanim datumom. Priznam, da sem imela vse idealno nacrtovano, a se mi je plan porusil. In tako sedaj cakam na jutri, ko imam 2. UZ in da vidim/o kdaj bo tezko pricakovana punkcija. Upam, da v soboto, kajti mozek v sredo odhaja na sluzbeno pot in se vraca v petek.

Sama sem imela sreco, da sem cakala le 10 minutk v cakalnici. Ko sem prisla do ordinacije sem sestri oddala svojo zdravstveno kartico in dobila v zameno rdec kartoncek s stevilko. Sam UZ traja morda 10, 15 minutk. Razgovor pri zdravnici je vedno zame zelo pomemben in imam veliko dodatnih vprasanj, ki mi jih zdravnica res prijazno odgovarja in razlaga. Potem bos oddala se kri in za prvi dan bos gotova.

Se to; pridobiti bos morala se napotnico za Androlosko ambulanto za moza, seme pa bo moral oddati na dan punkcije in se naslednji dan.

Jaz sem sicer iz Ljubljane, kjer zivim dobrih 10 let, a sem rojena v Mariboru in se se vedno pristevam med Stajerce.

Lepo se imej.

Jutri bom sicer v 'totem' vasem koncu in upam na dobre novice. Dvomim, da se bom jutri sicer kaj oglasala, kajti dan bom popoldan prezivela v Grazu. Saj ves, 'shopping'.

Pozdravcek, Lori

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lumpi 15 Feb 2005 08:12

Lori, pol pa danes vredu zrihtaj in fajn nakupuj. Kakšen čajček pa piješ, je to mogoče krvomočnica ali plahtica? Jaz ga pijem že kar nekaj časa. Tvoji odgovori so tako izčrpni, še enkrat hvala ti.

LP Lumpi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Althea 15 Feb 2005 18:08

Zdravo, Lumpi!
Jaz sem tudi iz okolice Mb in sem prvič vpisana na čakalno listo od 20.11.2004.
Kako dolgo si čakala, da prideš na vrsto -tisto, ko lahko rečeš, da se je začelo zares?

hvala za odg.:)
LP;Althea

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lumpi 16 Feb 2005 07:21

Zdravo Althea, kaj misliš na čakalno listo za IVM ali IVF. S postopkom za IVM sem začela kakšne 14 dni po razgovoru na katerega sem se predhodno naročila. S tabeltami pa sem začela včeraj in jih bom jemala do 27.2. 4.3 pa imam prvi ultrazvok s katerim se spremelja rast foliklov. Ta postopek bodo izvajali samo še do maja. Za IVF pa sem jaz prav tako na čakalni listi od 24.11.2004.


Lp Lumpi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lori 16 Feb 2005 10:08

Lumpi, dobro jutro.

Vcerajsnji dan je minil odlicno. Sledi moje kratko porocilce...

Ko sem prispela do cakalnice me je obsla misel, da bom cakala dolgo, dolgo, kajti vsi sedezi so bili zasedeni, poleg tega, da so 4 pari ze stali na sredini cakalnice. Nisem cakala dolgo, kajti bila sem edina za na UZ. Zdravnica je predlagala se en UZ jutri, nato pa bo (verjetno) ze kar 'stop' injekcija. Sledil je se odvzem krvi in bila sem gotova, ker krvnih izvidov ni potrebno cakati.

Jutri se bova z zdravnico verjetno dogovorili za mojo punkcijo, ki bo v soboto ob 10h. Lagala bi, da me ni strah, ampak veselim se ze, da bo vsaj nekaj 'pridelka' in to me navdaja z upanjem, da bom tudi sama docakala tako zeljeni dve modri crtici. Videla sem tudi sobe, v katerih pacientke lezijio po punkciji (in ET) in to mi je vsec, ker so v primerjavi z ljubljanskimi udobne in prijetne.

Glede cajckov pa takole. Jaz sicer ne verjamem v njihovo cudezno moc, ceprav vem, da skodovati ne morejo. Ze pred casom sem govorila s sosedo, ki je sicer iz Srbije. Dolgih 12 let sta se s soprogom trudila, da bi dobila potomca, pa ni bilo ne duha in sluha o nasledniku. Potem pa ji je njena babica predlagala, naj pije caj iz MACINE TRAVE. Zanimivo, kajti soseda je takrat cakala na 1. IVF postopek, ker pa M ni in ni bilo, sem ji predlagala naj naredi CB. Sele po dobrem mesecu ga je le opravila, ki je jasno pokazal tako zelo zeljeno nosecnost. Tezko ocenim, ali je cajcek pripomogel ali ne, ampak jaz ga pac pijem, kajti pitje zagotovo ni nic narobe. Caj pa sem dobila iz lekarne v Srbiji.

Ko sem se pred vec kot enim letom odpravljala v 3. IVF postopek sem prav tako pila ta cajcek, in takratni zdravnik je bil zelo navdusen nad mojimi notranjimi 'zadevami'. Smola je bila le, ker sem imela eno samo celico za punktirati in se ta je bila na koncu prazna. Sledilo je veliko razocaranje in IVF postopke sem za nekaj casa dala na stran.

Upam, da so ti moji odgovori pomagali. Ti si danes ze drugi dan na tabletkah. Ko bo celoten postopek za teboj sem prepricana, da ne bos mogla verjeti kako hitro se je vse odvilo. Nobenih hormonov in nobenega stresa, ti pa bos doma lepo v pricakovanju.

Resnicno bi ti privoscila dve modri crtici.

Lepo se imej in na pisanje v petek z novim porocilom.

Soncen pozdrav, Lori

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lumpi 16 Feb 2005 14:48

Pozdravljena Lori vidim, da pridno hitiš proti cilju. Kako pa je kaj s celicami, nisi nič sporočila ali jih je še vedno toliko. Prav vesela sem, ko vidim kako se stvari pri postopku odvijajo, da se bom sama lažje podala na pot. Jutri pa le pogumno na še zadnji uz.


Lp Lumpi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lori 16 Feb 2005 15:16

Zivjo Lumpi,

joj, kako sem vesela tvojega odgovora in dejstva, da spremljas moje pisanje (ceprav sem se nekoc; tudi na teh straneh odlocila, da se ne bom vec oglasala).

Resnicno se mi vse tako hitro odvija... tudi sama bos videla, da bo vse skupaj prehitro za teboj.

Ravnokar sem brala stare (decembrske) zapiske o IVMu in sedaj se moj postopek ze skoraj zakljucuje; res prijeten obcutek, predvsem pa NOBENEGA stresa. Juhu (oprosti, ampak resnicno sem dobre volje!)

Joj, celic je malo morje (hihihi) cca. 10 -15 jih bo. Da vidis kaksno olajsanje, ko gledas tiste pikice na UZ (v primerjavi z ubogo revscino na IVFju pred vec kot enim letom). Vseeno bom pocakala se na UZ jutri, da vidim kaksno bo stanje, jih bo pa ocitno kar nekaj za punktirati.

V petek bo potrebna le se ena prava relaksacija (recimo dolg sprehod s psom in nato jacuzzi)... v soboto pa nato punkcija.

Upam samo, da bo kaj na koncu 'za noter dati'.

Sicer pa poskusi celoten postopek vzeti bolj kot zabavo in misli pozitivno. Ves, ko pridem v tisto cakalnico in vidim vse tiste mrke in zdolgocasene obraze; najraje vzamem v roke kaksno revijo in si mislim, da bo kmalu vse za menoj. Dobra volja resnicno pomaga, predvsem pa vedno nosi s seboj nasmesek na obrazu.

Sicer pa ti bom z veseljem porocala se v petek. Po punkciji pa se ti bom raje javila sele enkrat v nedeljo iz domacega okolja. V ponedeljek bom pocivala (imam dela prosti dan) v torek bo pa menda ze tako ET. Kako zelo se veselim ET. 14 dni bom uzivala z mozem, ki si je zaradi mene vzel dopust in mi bo delal druzbo.

Lepo se imej in pozdravcek v Maribor. Lori

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lumpi 17 Feb 2005 14:39

Hojla Lori!


Lepo je slišati, da je še vedno veliko celic pri tebi, saj to je dober znak za naprej. Kar pogumno na punkcijo v soboto, saj je za naše sončke vredno malo potrpeti pa če tudi ni vedno lahko. Sicer pa glede bolečin mislim, da se ne rabiš bati saj delajo pod narkozo, glede rezultata pa že sama praviš da si nabita s pozitivno energijo, kar tudi veliko pripomore k rezultatu. V petek se ti žal ne bom oglasla, ker imamo v službi tekmovanje v smučanju na Rogli in se vračamo šele v poznih večernih urah.

Lp Lumpi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lori 18 Feb 2005 16:34

Zdravo Lumpi,

verjetno nestrpno pričakujes moje pisanje!?

Danes je sicer že petek pozno popoldan. Včerajšnjega dne sem se veselila, vendar sem po eni uri in pol čakanja izgubila voljo. Uf, sovražim čakanje. Sledilo je še eno razočaranje, kajti moja zdravnica ob četrtkih očitno ne dela. Bil je sicer nek mlad neizkušeni zdravnik, v sobi pa je bil tudi prof. V. No ja, očitno zadeve ne gredo, kot sem si jih zamišljala. Moje notranje 'zadeve' so menda še vedno zadovoljive; tudi izraz na obrazu je bil o.k. Prof. mi je svetoval še en UZ danes zjutraj, tako, da sem noč preživela pri starših na Štajerskem, kajti vožnja v Ljubljano je postala kar utrujajoča. Danes naj bi me pregledal zopet prof. V., ki pa ga žal ni bilo. Po 2eh urah čakanja se me je že lotevala slaba volja. Ostale pacientke, so mi povedale, da dela UZ dr. Reljič, ki pa ga jaz žal ne morem ravno pohvaliti. Kakorkoli že, ob njemu je bila cela ekipa ostalih mladih neizkušenih zdravnikov in njegov odnos me ni prepričal, da bi mu lahko 'zaupala'. Sama sem namreč prepričana, da bi določen izbrani postopek vodil samo izbrani zdravnik; sedaj pa ima vsak zdravnik svoje mišljenje.

Dr. R., je predlagal odvzem krvi, ker pa nisem bila tešča, moram na ponovni odvzem krvi jutri ob 8.15. Uf, sem bila jezna in to sem tudi povedala njemu in ekipi, ki je bila z njim. Zakaj za hudiča, mi le-tega ni včeraj nihče omenil. Se pravi, če bi ne bila jedla bi mi lahko odvzeli kri in jutri mi ne bi bil potreben ponoven transport v Maribor. Ampak tako je; očitno je treba za otroka potrpeti. Bom že kako; se bom vsaj potem naspala, ko bo celotna zadeva za menoj.

Jutri imam tako odvzem krvi in stop injekcijo, kar pomeni, da imam v ponedeljek dopoldan težko pričakovano punkcijo. Ah, danes sem izvedela, da ti menda anestezija odvzame kar 5 let življenja (sem se kar malo zamislila, hihihi). No ja, tole še preživim, potem pa zadevo zaključim.

Sicer pa nasvet: Vedno, ko boš imela UZ ne jej pred pregledom, kajti nikoli ne veš, kdaj ti bodo odvzeli kri.

Tako. To je moje poročilo. Sedaj sem že doma in se poskušam sproščati za jutri in predvsem za v ponedeljek. Upam in želim si, da bi me punktirala zdravnica ali prof. V.

Kakorkoli že, upam in želim si, da bo celotna stvar kmalu za menoj in da se mi v čakanju kmalu pridružiš tudi ti.

Lepo se imej na smučanju in uživaj še zame. Jaz se ponovno javim v ponedeljek zvečer, ko se vrnem iz Maribora in ti napišem poročilo (upam, da bo šlo vse po planu!?)

Čuvaj se in vse dobro; predvsem pa na dve debeli modri črtici.

Pozdrav iz sončne Ljubljane, Lori

p.s. oprosti za kakšno tiskarsko napako, a nisem vajena tegala lap-topa.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lumpi 20 Feb 2005 17:26

Hojla Lori. Do zdaj je šlo vse kot po maslu, kar preveč lepo je bilo slišati, zdaj pa neankrat takšni zapleti in nestrokovnost Upam da je bila to le izjema in da bo dalje vse ok. Želim da bi te punktirala prof. ali dr. Kovačeva saj boš tako tudi ti imele boljši občutek in tako bo rezultat boljši. Super, da so tvoje celice še vedno tako številne. Sedaj je verjteno stop inekcija že za tabo in upam da se dobro držiš, jutri pa sproščeno na punkcijo. Se opravičujem, da se ti javljam komaj sedaj ampak sem ves čas mislila nate. Drži se in pogumno naprej. Smučanje je bilo, super sem uživala malo še za tebe.

Lp lumpi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lumpi 22 Feb 2005 06:31

Hojla Lori, ali je s tabo vse ok, jaz sem že v skrbeh, upam da samo počivaš pa se še nisi javla.


Lp Lumpi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lori 22 Feb 2005 09:57

Dobro jutro Lumpi,

Oprosti za zamudo. Ampak moje poročilo sledi...

V petek sem se ti nazadnje oglasila. Bila sem kar malo razočarana, ker sva se z možem v soboto zjutraj odpravila v Maribor samo na odvzem krvi. Ampak moj mož je rekel, da naj mislim pozitivno. In sem. Še dobro, da v ambulatni ni bilo potrebno čakati in sem vse opravila v 10 minutah. Zelo prijazna sestra mi je razložila, kako bo zadeva potekala nadalje in na hitro mi je razložila še punkcijo. Oj-joj. No tako le stvar:

V podpis boš dobila obrazec, kjer boš napisala tvoje osebne podatke in vse bolezni, ki si jih že imela. Ob 22h zvečer boš morala dobiti 'stop' injekcijo. Jaz sem jo dobila kar na urgenci v Ljubljani, kjer sem se prav prijetno zabavala s sestrami in zdravnicami v nočni izmeni. Že dolgo se nisem tako zelo nasmejala, kot takrat.

Na večer pred punkcijo boš dobila še svečko, ki si jo vstaviš v nožnico, da se razkuži. Ne skrbi, ničesar ven ne odteka! Priznam, da tisto noč pred punkcijo nisem mogla spati. Vzela sem pesren za pomiritev, a ni pomagalo nič.

Naslednje jutro! Dan D!!! Ponedeljek 21. 2. 2005. (Lani sem na ta dan potovala z možem v Washington, danes pa delamo bebice!!!)

Vstala sva že pred 5 uro, kajti zapadlo je veliko, veliko snega. Vožnja je bila prav zoprna. Prispela sva. V metežu sva počasi korakala proti kliniki. Joj, kaj bi dala, da ne bi bilo treba na kliniko!? Ob 8.15 sva vstopila. Sestra nama je dala še dodatne obrazce za izpisat in podpisat. Potrebuješ še zdravstveno in osebno izkaznico. In vsi 'počasi' gremo v 1. nadstropje. Tam je soba za preobleči ali neke vrsta čakalnica. Z nama sta bila še 2 para.

Najprej so odpeljali 2 gospe, ki sta imeli samo punkcijo, jaz pa sem čakala, ker je to le 'operacija'. Moj mož je prvi igral 'rokomet' in kmalu je zaključil. Jaz pa sem tam še vedno nestrpno čakala. Joj, kako me je bilo strah. Žal mi niso takrat še dali nič za pomiritev. No, pa je le prišel dr. R. Očitno je nekje izvedel, da nisem bila navdušena nad dejstvom, da bi me punktiral on. A nisem imela izbire. Odpeljal me je v posebno sobo, kjer mi je v prisotnsti mlade sestre prijazno razložil postopek punkcije pod narkozo. Zelo sem cenila to njegovo iskrenost in poskušal si je pridobiti moje zaupanje. Mislim, da je to pripomoglo k temu, da sem mu zaupala, jaz pa sem mu povedala, da sem v preteklosti imela slabo izkušnjo z menjavo zdravnikov ob vsakem obisku v kliniki. Mislim, da je tudi on razumel mojo skrb in mi jasno povedal, da bo naredil najboljše kar more, kajti zavedal se je, da sva z možem že naredila dolgo pot, do tako zelo zelo željenega otroka.

Ker imam prolaps mitralne zaklopke na srcu sem prosila, da dobim antibiotik, ki naj bi ga vedno dobila ob posegu kjer je prisotna kri. Vse so uredili in sestra, ki mi je v soboto odvzela kri mi je ta antibiotik tudi prijazno napeljala v žilo. Čez cca. 20 min sem bila pripravljena. Z menoj je bila še vedno ista sestra, ko sem prejemala antibiotik in me poskušala spraviti v dobro voljo. Dobila sem nekaj za umiritev in po tistem sem bila kot v rožicah. Priznam, da od pomirjelavala nisem več vedela zase in takrat sem že komaj čakala, da bom punktirana. Pred odhodom v operacijsko sobo sem šla še na WC, nato pa v spremstvu sester v operacijsko dvorano. Ena izmed sester me je vprašala kaj bom sanjala, pa sem rekla, da o poročnem potovanju... in počasi sem zaspala... Moje telo je postalo mehko in breztežno.... odtavala sem na Sejšele, kjer sva z možem preživela nepozabnih 14 dni...

Ko sem se zbudila je bila ura 12.05. Najprej sem vprašala, kje je moj mož, pa mi je sestra rekla, da me čaka v sobi. In res, tam je sedel in me čakal. Neskončno sem ga bila vesela. Ko sem čez čas prišla k sebi, je k nama prišel dr. R. in nama povedal, da imava 7 lepih pikic. Joj, kar solze so mi zapolnile moje oči, kajti v prejšnjih postopikih sem pridelalala eno in nato nič pikic. Lahko si samo predstavljaš moje občutke. Na mojo željo sem dobila še injekcijo proti bolečinam, a me je takrat zagrabil v nogo krč, ki me je še dodatno izčrpal. Ob masaži sester je krč čez čas popustil, sestre pa so nenehno hodile na ogled, če sem v redu.

Tudi zdravnik je še nekajkrat prišel pogledat kako sem. Okrog 16h sva se z možem odpravila proti domu. Vožnja je bila kar naporna, ker sem še čutila bolečine, a sem preživela. Krvavela sem malo, danes pa že ne več.

Predvidevala sem, da bom lahko šla jutri v službo, a sem še vsa 'pijana' od narkoze, tako, da bom do ETja v četrtek ob 9h še vedno doma.

Ob odhodu, mi je zdravnik svetoval naj sedaj v teh dneh živim, kakor sem si vedno želela. In resnično bom. Danes sem dolgo spala. Mož je moral še na en 'rokomet' v Maribor, a je že na poti domov.

Kakorkoli že, draga Lumpi... ko sedaj počasi zaključujem moj IVM postopek, ne morem verjeti, da je bil vsega tako kmalu konec. Res, da je vsako pacientko strah punkcije in narkoze (tudi mene), S tako enkratno ekipo zdravnikov in vedno nasmejanih sester bi to ponovila še enkat ali dvakrat. Sama sem jim tudi jasno povedala, kako zelo sem jim hvaležna in da že en sam nasmešek pomeni več kakor pa vse drugo. Veselim se četrtka in ETja, ki me tokrat navdaja z velikim upanjem in pozitivizmom.

Ničesar ne morem pričakovati in tudi nimam nobene garancije, a verjamem, da so se potrudili z najboljšim.

Moj nasvet zate je, poskusi se sprostiti, vzami nekaj za pomiritev in ker veš, da je tam res izvrstna ekipa in zagotovo bodo naredili le najboljše. Ob vsakem UZ bodi tešča, ker ne veš kdaj ti bodo vzeli kri in najboljše je, da si vedno pripravljena. V službi si uredi, da boš doma in vse skrbi, ki te trenutno tarejo, jih pospravi v omaro. Sedaj se posvečaj le sebi, možu in svojim pikicam. Pri meni je celotni postopek minil v natanko 14 dneh.

Sedaj že jem Dabroston tablete in še neki hormon (mislim, da nekaj na E), in to 3 krat na dan po eno tabletko.

Upam, da sem ti odgovorila na vsa tvoja morebitna vprašanja. Oprosti, ker se ti nisem oglasila že prej, a v soboto sva šla še z možem na Brezje in eno prijetno gostilno tam blizu, kjer sva kar redna gosta. Sledil je en dolg sprehod v naravi s psom in potem domov...

Sedaj pa sledi le še dobro hrana in uživanje!!!

Če želiš še kakšen nasvet mi le piši... Pa na dve modri črtici.

Pozdrav iz zelo zasnežene Ljubljane, Lori

p.s. oprosti, za kakšno napako v pisanju, a se mi že malo vrti in grem nazaj v posteljo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lumpi 22 Feb 2005 12:53

Hojla Lori, sem si kar oddahnila, ko sem zvedela da je s tabo vse, ok pa tudi to, da so bile pikice še vedno pri tebi. Držim pesti da bodo prišle tudi nazaj - vsaj ena, kaj pa praviš na dvojčke?

Koliko je trajala celotne punkcija - 4 ure? Kako dolgo si čakala na stop inekcijo- ali si bila kar cel večer tam? Zakaj pa jemlješ tablete?

Uživaj, kolikor se le da in se sprosti za največji podvig, ki te še čaka, mislim da je najhujše - glede bolečin že za tabo.


V četrtek pa bom močno držala pesti za tebe in tvoje pikice, da se boste spet srečno našle in ostale skupaj.

Lp Lumpi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lori 24 Feb 2005 19:37

Draga Lumpi,

Najprej se ti opravičujem, ker se ti debela dva dneva nisem oglasila. Danes je četrtek, 24. 2. 2005 ob 18.38. Sedim v domači dnevni sobi in neskončno uživam. Hm, verjetno te zanima kako je bilo... a naj te pustim še malo nestrpno... hihi. Da ti še malo osvežim spomin...

V nedeljo sem imela doma živčno vojno, a sem jo uspešno preživela. V ponedeljek je bil resnično napet in nervozen dan. Predvsem zaradi tega, ker pred punkcijo ne smeš ne jesti in ne piti. Obup, jaz pa sem strastna kofetarica. Ampak, sem preživela in sedaj bi še enkrat vse skupaj ponovila, ker je zagotovo manj stresno kakor IVF. Punkcija je potekala normalno, a pod narkozo. Spominjam sem, da sem dobila antibiotično zaščito za moje srce ob 10.30 in sem s tem zaključila ob cca. 11h. Približno pol ure smo morali počakati zaradi teh zdravil pred začetkom posega. Potem sem šla še na en minus, kjer sem pod vplivom pomirjeval (apaurin) skoraj padla iz WCja. Potem sem s pomočjo dveh izredno prijaznih sester šla proti sobi 'groze', ki ja je bila čisto navadna operacijska sobica z mizo obrnjeno proti oknu. Udobno se boš namestila, jaz sem pogledala še na uro, ki je kazala 11.25, 21.2.2005 (ravno na ta dan sem lani z možem potovala v ZDA). In ni trajalo pol minute, ko sem v sanjah odtavala na moje prečudovito poročno potovanje na Sejšele. Kako bo postopek potekal, mi je dr. R. razložil pred samim posegom v sobici brez ostalih gledalcev in poslušalcev. Sedaj se niti ne spominjam več podrobnosti, je pa sama punkcija tehnično bolj zahtevna in lahko traja malenklost več kot ostale punkcije. To, naj te ne skrbi, ker tako lepo spančkaš. No ja, ko sem se zbudila v sobi za prebujanje je bila ura 12.05. Takoj sem bila prepeljana v sobo, kjer me je že čakal moj možek. V bolnišnici sem ostala do cca. 17h. Čez dobre tri ure ti bodo ponudili šele malo grenkegaa kamilčnegačaja in kosilo, ki je žal brez okusa. Prosila sem tudi za injekcijo proti bolečinam. Dr. R. je večkrat prišel preverit moje stanje, kar me je zelo veselilo. Sedaj moram spremeniti mnenje o dr. R., in povem ti, da je resnično dober zdravnik. Opravil je izjemno delo in mi povrnil moj optimizem in dobro voljo.

In ko sem se vrnila domov v Ljubljano, sem samo še spala. Krvavela sem zelo, zelo malo ali lahko rečem skoraj nič. Še vedno sem čutila bolečine, a je bilo vredno potrpeti. V torek sem spala cca. 9 ur čez dan, v sredo pa cca. 4 ure. Tole spanje se je izjemno prileglo. Naspala sem se in odpočila. Včeraj sem šla ven za cca. 15 min okoli hiše s psom in potem še malo po naši ulici gor in dol, v največjem snežnem metežu. Uživala sem.

O svojih pikicah, ki so čakale name na varnem v Mariboru nisem razmišljala in sem se raje posvečala sebi in svojemu notranjemu miru.

Danes zjutraj sva se z možem odpravila proti Mariboru. Bila sva izredno dobre volje in o negativnem rezultatu sploh nisem razmišljala. Ko sva prišla do ambulante v kleti je mimo ravno prišel dr. R. , ki se mi je na široko nasmehnil in vedela sem, da me čakajo dobri rezultati. Nekaj minut kasneje sem bila poklicana v sobo, kjer me je čakala dr. G. (dr. Kovačeva očitno ob četrtkih ne dela, čeprav mislim, da je še vedno bolna). Dr. G. mi je povedala naslednje:

... si pripravljena???

No, kot veš smo dobili 7 celic v ponedeljek, 5 jih ni bilo o.k., so se pa oplodile le 2, ki pa sta na moje veliko veselje izjemna. Imava dva krepka embria. Sedaj imam 2 čudoviti pikici v sebi, tam, kjer se zagotovo najbolje počutita. Dr. G. je rekla, da je eden embrio čudovit, ker je izjemno močen in se fantastično razvija (omenila je, da bi to lahko bil sine), ta drugi, pa je kot normalen 3 dnevni embrio. Juhu, kako sem imela solzne očke. Sicer pa je punkcija opravljena hitro. Zopet prideš v sobico, ki te spominja na operacijsko. Se udobno namestiš in na levi strani na stropu je ekran, kjer ti pokažejo tvoje sončke. Najprej ti naredijo vaginalni UZ. Potem ti v nožnico vstavi račko ali kljun (karkoli) in ti zdravnica najprej vse lepo očisti in nato vate vstavi cevko, direktno do maternice in vate spusti tvoje pikice. Jaz sem začutila nekaj hladnega. Kako neverjeten občutek, Lumpi. Potem pod mikroskopim v laboratoriju še enkrat preveri, ali je res vse pri tebi - doma. Potem pa ti odpravi še kljun ali račko in še enrkat preveri z UZ ali je vse ok. Menda se vidi neki zračni mehurček in v njem je ta embrio. Joj, ne znam ti opisati teh občutkov, kajti so resnično enkratni. Potem še na mizi počakaš še nekaj minut, dobila boš navodila in počasi si oblečeš hlačke in greš v sobo za počitek.

Po transferju sem šla nazaj v sobo, kjer sem počivala še z eno drugo punco, ki je imela prav tako ET, a je imela spontani postopek. Debeli dve uri sva še z možem počivala, nato pa sva se počasi odpravila proti domu mojih staršev blizu Maribora na dobro kosilo, sledil je popoldanski počitek ali raje spanje in ob 17h sva varno prispela domov.

Sedaj pa sem na netu, da ti - jasno seveda 'poročam' o vsem... 11. marca imam pregled krvi. Mislim, da CBja ne bom opravljala, ker jemljem še vedno Dabroston in še en hormon, ki naj bi pripomogel k varni vgnezditvi.

Po pravici ti povem, da se o tem sploh ne obremenjujem, ker na to kar bo pač ne morem vplivati. Zdravniki in sestre priporočajo počitek vsaj 2 dni, kar pomeni, počitek, dobra hrana in uživanje. Lahko seveda kuhaš in hodiš sem in tja, da bi pa seveda počela karkoli 'divjega' pa odsvetujejo. Jaz pa trenutno uživam. Na službo sem trenutno pozabila in zame ne obstaja. Jutri bom začela z urejanjem kuharske knjige, kosilo mi je pripravila že moja mama, tako, da se bom zagotovo posvečala samo sebi. V nedeljo bom šla šele prvič malo na sprehod, da ne bom pozabila kako je v naravi.

Kako pa kaj tvoj IVM postopek? Si tabletke že pojedla?

Zanimivo, 10. 2. sem imela prvi dan M (čeprav bi jo morala dobiti šele 12.2.), 11.2. sem imela prvi UZ, 11. 3. pa moram v Maribor na odvzem krvi. Juhu.

Draga Lumpi, vidiš, da celoten postopek sploh ni tako zakompliciran. Celotna stvar je pravzaprav zaključena v cca. 14 dneh. Sedaj pa še cca. 15 dni in bo. Čeprav sem jaz nekako zaključila, bom še vedno nestrpno pričakovala tvoje 'poročanje', ker me zanima kako bo šlo.

Ne morem pa mimo dejstva in mislim, da je prav, da ti to tudi napišem, da so vsi zdravniki (dr. Kovačeva, doc. Reljič, prim. Vlaisavljevič, dr. Gavričeva in verjetno še kdo) in vse nepozabne sestre (sestra Daniela, sestra Marijav sobi za izdajo terapije in vse ostale sestre v ambulanti za neplodnost in sestra Božena v 1. nadstropju) zares superca. Jaz sama ne najdem pravih besed, kajti vsak moj obisk pri njih je bil zame pravo doživetje. Vedno nasmejani, vedno pripravljeni odgovoriti na moja radovedna vprašanja in čeprav so takšna in drugačna vprašanja že zagotovo slišali... so vedno bili nasmejani in počutila sem se kot nekdo, ki si želi otroka in vsi oni so mi bili pripravljeni pomagati. Hvala jim še enkrat.

Ti pa se le poskusi sprostiti in prepusti se vsem tem sestram in zdravnikom in verjemi, da bo uspelo.

Sedaj grem pa zopet nekaj jesti... dobivam apetit in to je že dobro.

Lepo se imej in čakam novičke....

Lep zimski pozdrav iz Ljubljane, Lori

p.s. oprosti za napake, še vedno nisem navajena na tole 'škatlico' na mojih kolenih. hihihi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lumpi 25 Feb 2005 14:15

Lori, kaj naj rečem drugega kot super, da si postopek speljala že skoraj do konca, in seveda najvažnejše da nosiš s sabo dve prekrasni pikici- čuvajte se, da ostanete skupaj - držim pesti, samo en korak ti še manjka do cilja.

S tabo sem bila cel četrtek v mislih sem imela nek tak občutek,kot da je bilo mene tud malo strah,kaj bo in bila sem polna pričakovanj.


Javi se še kaj, jaz pa ti bom pridno poročala o svojih rezultatih ti pa čim bolj uživaj in se sprosti v teh 14- dneh in misli na vašo družinico.


Lp Lumpi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lori 27 Feb 2005 12:40

Hojla Lumpi,

Res je, imam dve prekrasni pikici (ki jih še kar naprej gledam na slikici) in ki me vedno znova navdajata z upanjem, po dveh modrih črticah.

Za menoj so že trije dnevi po ET in zaenkrat se počutim dobro. Občasno čutim sicer neko slabost, ki pa jo pripisujem tabletam, ki jih uživam trikrat na dan. Še vedno ne razmišljam o rezultatu, ker karkoli se je oz. se bo zgodilo bo pokazal čas.

Dnevi dejansko hitro minevajo, če si čas pravilno organiziraš. Spim dolgo, kajti mož hodi dokaj pozno službo, sledi zajtrk in počitek. Občasno pletem, počasi si urejam mojo kuharsko knjigo z recepti, ki jih imam sedaj napisane na premnogih listkih. Sledijo telefonski pogovori s prijateljicami (ja, ta mesec bo telefonski račun kar večji!!!) in potem bom začela kuhati. Zvečer pa si ogledam kakšen dober film in dneva je konec.

Danes, ker je nedelja grem z možem proti Gorenjski, na sneg. Resnično sem odklopila vse strese in upanje na dve črtici...

Čez en teden bom šla v službo, tako, da mi bo čas hitreje minil, v službi mi pa tudi ni nič hudega. 11. marca moram v Maribor na odvzem krvi.

Tudi tvoj čas se hitro približuje, ti pa resnično priporočam, pozabi na vse skrbi, naj te ne bo strah in vse skupaj bo kmalu za teboj (vse skupaj traja le slabih 14 dni!).

Jaz bom še vedno spremljala tvojo zgodbo, čeprav sem doma. Prosim, javi se še kaj...

Čuvaj se in kmalu pričakujem dobre novice, Lori

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Nati 02 Mar 2005 14:12

Pozdravljena Lori!

Tovoji posti so resnično izčrpni in zanimivi.Še vedno pa ne vem kakšna je razlika med IVM in IVF. Mi prosim lahko razložiš?

Jaz imam za samo drugi neuspešen IVF-ICSI. V drugem postopku sem pridelala 7 celic od katerih sta se oplodili le dve, ki pa na mojo veliko žalost nista preživeli.

Iskreno upam, da bo tebi uspelo in da bo 11.3.tvoj najsrečnejši dan.


Nati

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lumpi 02 Mar 2005 14:33

Hojla Lori, kako kaj preživljaš 'počitnice', se pridno razvajaš in čuvaš pikice?
Ali ti čas hitro mineva, drug teden pa v službo a ne, al si si že premislila. Kaj pa ti je pravzaprav svetovala dr. Kovačeva. Kaj sploh lahko počneš v teh dneh oz. česa ne. Pri meni ni še nič novega, ker še vedno čakam na menstruacijo. Tokrat jo vabim da se lahko začne postopek, hkrati pa me je strah če je ne bo zaradi tablet. Pišeda ni preveč dobro če zanosiš, sicer ne vem kakšne so posledice a dobro sigurno ni.

p.s. Kaj pa med postopkom ali lahko hodim na aerobiko - takrat ko imam samo še ultrazvoke, mislim da ne bi smelo biti nič narobe.


Lori lepo bodi in uživaj z možekom. Želim ti da ti čimprej mine čas do testa in da bo pokazal nosečnost.


Lp Lumpi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar julci 02 Mar 2005 19:11

Pozdravljena,
razlika med IVM in IVF je ,da ti pri IVM punktirajo nezrela jajčeca in jih sami dozorijo (postopek se dela poskusno) ,pri IVF pa ti ovulacijo reducirajo z injekcijami in ti punktirajo zrela jajčeca.Pri IVM-ju ne jemlješ nobenih zdravil,razen potem dabrastona po punkciji. Upam da zdaj malo bolj razumeš.

Lep pozdrav julci

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lori 03 Mar 2005 19:29

Dober večer Nati in Lumpi,


Hvala za tvoj mail Nati. Oprosti, ker se tako pozno oglašam, a upam, da ni prepozno.

O IVF postopku lahko prebereš na spletni strani Klinike za neplodnost Maribor ( www.ivf-mb.com ) in poiščeš željene informacije. Njihova spletna stran je resnično super urejena.

Razlika med IVF in IVM postopkom je ta (nekaj je omenila že Julči), da ti pri IVF postopku vpodbujajo rast foliklov s hormoni, ki jih nato G spremlja z UZ. Ko je določeno število foliklov dovolj veliko sledi punkcija in nato ET.

Pri IVMju pa je bistvo, da pacientka ne dobiva vase nobenih hormonov in s tem preprečijo, da bi se kateri lahko pojavila hiperstimulacija. Da je pacientka izbrana za IVM postopek mislim, da imajo točna navodila kdo naj bi bil sprejet v ta program, ki ga financira Ministrstvo in SB Maribor. Ne vem točno kaj je pogoj za sprejem v program, vendar med drugim naj bi imela pacientka že kakšen opravljen IVF in da ima PCO. Program pa je na voljo le še do meseca maja.

Sama sem preživela zelo hudo hiperstimulacijo, 3 IVF, ugotovljeno mi je bilo (žal šele pred kratkim, da imam tudi jaz PCO), slaba gibljivost spermijev pri možu in zagotovo bi se še kaj našlo. Malo so pa v igri tudi najina leta.

Kakorkoli že; IVM postopek sem opisala v zgornjih postih. Celoten postopek traja približno 14 dni in ni resnično nič stresen za pacientko. Ker sem se vozila iz Ljubljane, me je edino pot sem in tja utrujala, a so me vedno sprejele nasmejane sestre in zdravniki. Utrujenost pa je ob vsakodnevnem klepetu s sestrami hitro minila.

Upam, da se boš pravilno odločila in zase izbrala najboljšo pot do dveh modrih črtic. Oprosti, kje pa si ti opravila tvoja dva IVFja?Hojla Lumpi,

joj kako pašejo počitnice. Sedaj, ko je 'vse hudo za menoj', se ne smem več pritoževati. Dnevi mi tako hitro minevajo, da ne morem verjeti, da je že četrtek zvečer. Občutek za čas sem izgubila...

Spim dolgo, čeprav po naravi nisem ravno zaspanka. Ko se mož odpravi v službo, prižgem radio in uživam. Ob zajtrku prebiram trač časopise in se zabavam. Sledijo dolgi telefonski pogovori s kolegicami in kolegi (telefonski račun bo izjemno visok ta mesec, hihihi!!!), skoraj sem že dokončala pisanje moje kuharske knjige in urejanje receptov. Ko se končno odločim, kaj bom kuhala, se odpravim do bližnje trgovine, nakupim sestavine in jasno, da s seboj pripeljem še pol nepotrebnih stvari in začnem kuhati. Uf, kako uživam. Sledi pavza, ker mi potem okrog poldneva postane zelo slabo in počivam. Nato malo pletem, pred dvemi dnevi se mi je pokvaril video, tako, da sedaj gledam le še DVDje. hihihi Dvakrat na dan grem s psom na minus okoli hiše; kakšnih dolgih sprehodov ne delam, ker je zunaj preveč mrzlo. Ob 17h navadno jeva z možem pozno kosilo. Potem pa se crkljava in uživava. Opazila sem, da mi izredno ugaja, če jem kislo solato, ki jo včasih na hitro moram dobiti kar v McDonald'su (kriza!). Potem sledi še kaj sladkega, recimo francoski rogljički z marmelado... joj, kako se to prileže tam po 21h uri.

Priznam, da o opravljenem postopku ne razmišljam več. Nenehno si govorim, da 'kar je, je' in mislim, da je tako tudi prav. Prva dva dneva sem recimo bolj počivala, a me je od 'zabušavanja' začel boleti križ. Tri dni o ETju pa sem začela živeti tako kot prej, le da ne počnem jutranje telovadbe zaradi moje poškodovane hrbtenice, se ne sklanjam, še vseeno pa operem perilo in ga v sušilcu posušim, malo sem celo likala.

V ponedeljek grem v službo. Jutri zaključim z bolniško in potem sem prepričana, da mi bo naslednji teden hitreje minil.

Nisem opazila, da bi imela 'nevem' kakšne nosečniške znake, ker se po 8ih dneh skoraj še ne more poznati. Pripravljena sem tudi na neuspeh tega postopka, a se ne obremenjujem, kajti s sekiranjem ne bi dosegla nič.

Ne skrbi, da ne boš dobila M, ker vedno pride. Pri meni je pač prišla celo dva dni prej, kot je bilo mišljeno/planirano. Ah, pri teh stvareh ne moreš nič planirati. Čimmanj se obremenjuj z mislijo o postopku in veseli se potem počitnic, ki sledijo.

Aerobika ti po mojem ne bo škodila, ker se s tvojimi jajčniki ne bo ničesar dogajalo v času postopka (no ja, postopek - to so samo UZ in odvzem krvi). Ti kar veselo pojdi telovadit, saj boš potem bolj 'aktivno počivala'. Spolnih odnosov s partnerjem ne smeš imeti od 'stop' injekcije dalje. Tudi jaz sem sedaj 'na suhem', a tako je. hihihi

Oprosti, ampak me že kar nekaj dni daje izjemno dobra volja in sprašujem se zakaj?!

No ja, sedaj bom končala. Počasi bo čas za nekaj sladkega... dopoldan sem spekla 'pijano nevesto' in čas je, da jo razrežem... njami.

Držim pesti, da bo kmalu vse za teboj. Še vedno sledim tvojemu pisanju in upam, da se še kaj javiš. Ah, kje je še moj 11. marec!!!

Ampak bo že prišel... takšen ali drugačen...

Lepo se imej in pozdravček iz ledene Ljubljane. Lori

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh