Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Moderatorji:

kuhanje šunke

Nova tema
Default avatar koliko časa 21 Mar 2011 19:00

Prosim kuharice, koliko časa se kuha šunka (ta vakumska pakirana), velika približno dve pesti.
In ko je kuhana - koliko časa jo pustite še v vodi?

Hvala!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar takole 21 Mar 2011 19:20

A si prepričana, da jo je sploh potrebno kuhati?

Ker večine ni, tako da poglej etiketo.

Drugače pa se kuha 1 kg šunke eno uro, večje oz. manjše ustrezno manj ali več.

Jaz jo pustim v vodi, da se ohladi do mlačnega, potem pa vzamem ven.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar koliko časa 21 Mar 2011 19:25

Jao, hvala ti.
Se kar kuha že eno uro. Sem ugasnila.
V vodi se pa zato pusti še nekaj časa, da je bolj sočna?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar več ko mesec časa 21 Mar 2011 20:02

Saj Velika Noč je šele 24. aprila.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar KWA 21 Mar 2011 20:25

Kaj jo jeste samo 1 x na leto?

Saj verjamem. Ker ste tukaj same sirotinje. Pa vegice.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar BJON 25 Mar 2011 21:39

Mi pa imamo domačo šunko. Ko kuham kos šunke nikoli ne gledam na uro. Kuhanje je zadeva, pri kateri nikoli ne uporabljam ure. Ko je hrana pripravljena, se da preveriti na več različnih načinov. Predvsem pa vaja dela mojstra, ali mojster dela vajo? :P

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar cicka 25 Mar 2011 22:15

Pozdravljena,
pri nas šunka vre glede na težo-kolikor namreč dag ima toliko minut mora vreti.Nato pa jo pustiš v vodi toliko časa da se ohladi do mlačnega-potem pa nož v roke in njami...pa na hren ne pozabi.
LP

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lastovka_25 29 Mar 2011 23:44

Če kaj pomaga: vegetarijansko šunko kuham maksimalno 10 minut (recimo v pasulju, joti), drugače jo pa raje na hitro popečem za 'ham' and eggs ipd. Za šunko v testu je pa sploh ne kuham.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar HildaT 05 Apr 2015 08:53

Jaz jo vedno dam kuhati zjutraj, potem pa pozabim nanjo in se mi razkuha. Tako da moram vedno iti po novo. Tisto novo po skuha mož in je odlična.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh