Forum: Limfom in levkemija

Izkušnje z limfomom in levkemijo bodo z vami delili bolniki in strokovnjaki.

Moderatorji:
Kristina Modic
Kristina Modic
 

Nočno potenje

Nova tema
Default avatar orek 28 Dec 2009 23:29

Pozdravljeni!
Čez celo poletje sem se precej potil čez dan pa tudi ponoči. Zdaj sem opazil, da se kljub
jeseni in zimi še vedno potim in sicer predvsem ponoči.
Zbudim se in imam mokre lase in okrog vratu. S spanjem sicer nimam nekih težav.
Zdaj cca mesec dni nazaj sem opazil, da se mi malo tresejo roke.
Pred dobrim mesecom sem bil na preiskavi krvi kjer ni bilo nekih posebnosti. Malo povišan Gama gt, holesterol. Ostalo OK.
Vmes opažam, da me okrog trebuha srbi koža oz. kot neko ščemenje po koži. Imam pa precej bolečine v desnem ledvenem predelu.
Potim se enkart močneje, drugič skoraj nič.
Imam precej stresno službo.
Mislite, da je kaj hudo narobe z menoj ali je zadeva lahko na psihični podlagi?
Hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar orek 29 Dec 2009 11:21

Ja dodal bi še, da takrat ko sem bil na pregledu za kri je bilo na listku označeno gama GT, holesterol, hormoni,...
Upam, da so poleg navedenega pogledali tudi osnovno krvno sliko.
Pa še to, imam občasno precej bolečine v kolenih in nogah.
Sicer so mi pred dvema letoma odkrili hernio diskus pa imam biolečine v noge že nekaj časa....
S tresenjem roke je pa tako, da se mi nekaj časa tresejo potem ne. Pa tudi ne vsak dan.
Ne vem kaj se dogaja.

Malo me je strah, imam malega otroka pa..... :) saj veste.
Hvala za mnenje!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar orek 31 Dec 2009 09:34

Še to bi doddal. Včeraj sem bil na pregledu krvi in
moji izvidi so bili sledeči:
hematološke preiskave
levkociti 7.2 4.0-10.0
eritrociti 5.5 4.2-6,3
hemoglobin 160 120-180
hematokrit 0,44 0,37-0,54
MCV L 79 81.0-94.0
MCH 29.0 26.0-32.0
MCHC H 367 310-350
RDW 13.8 11,5-14,5
trobociti 267 130-400
MPV 7,5 7,2-11,1

Biokemijske preiskave;
bilirubin, cel. 7 do 17
bilirubin ,dir. 2 do 5
AST 0,45 do 0,58
ALT H 0,82 do 0,74
gama GT H 1,26 do 0,92
alkalna fosfataza L 0,75 od 0,88 do 1,05
sečnina 5,1 od 2,8 do 7,5
kreatinin H 103 od 62-97
Kar je nižje ali povišano sem označil. Upam, da sem podal zadosti informacij.

Diferencialna krvna slika vse v mejah normale, hormoni TSH je bila 4,22 vrednosti od 0, do 4,94.
Imam bolečine na desni strani trebuha pod rebri in kot če bi imel nekaj trdega na desni ledvici. Ko se nagnem desno na stran začutim bolečino iz ledvice in nekaj trdega ali otrdelega.

Upam, da mi bo kmalu nekdo na tem forumu odgovoril :)))) ker me je precej strah.

Hvala lepa!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Kristina Modic 31 Dec 2009 16:17

Orek, živjo,

pdal si precej informacij, vendar ti bomo težko odgovorili uporabniki foruma. Pri strokovnjakih pa so sedaj tudi dnevi dopustov, zato jih bo težko dobiti. Svetujem ti, da poskusiš postaviti vprašanje na forum družinska medicina, ki ga moderira splošni zdravnik dr. Kersnik. Mislim, da je bolje, da tvoje težave pogleda najprej splošni zdravnik.

Morda malo v tolažbo in za pogum: nočna potenja so pri malignih obolenjih res eden od znakov, vendar so to potenja, ko se zbudiš cel premočen in se moraš preoblečt sredi noči (ne le potenje okrog vratu).

Poskusi prenesti tvoja sporočila na forum Družinska medicina. Ali pa na Urgenca, kjer tudi odgovarja splošni zdravnik dr. Sašo Rebolj.

Pa javi, kaj si izvedel. Kar pogumno!

Vse dobro v 2010 ti želim!

Kristina Modic

SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L
http://limfom-levkemija.org/
[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar orek 01 Jan 2010 14:11

Hvala lepa!
Bom posredoval svoje težave na forumu kot ste predlagali.
Sicer pa imam naslednji teden UZ trebuha in gastroskopijo.

Bomo videli!

Uspešno in zdravo 2010!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh