Prikrita agresija deklet in razlike med spoloma

anonimni uporabnik, 03. oktober 2012
Ostalo

Kakšne so prikrite oblike agresivnega vedenja deklet?

Proces odraščanja je včasih pol skritih pasti in težkih trenutkov. Na poti odraščanja so pred najstnike postavljeni številni izzivi in preizkušnje, ki jim pomagajo odrasti.

Ali ima družba resnično dvojna merila v odnosu do agresivnega vedenja pri dekletih in fantih?

Kaj se skriva v ozadju agresivnega vedenja? Ali se dekleta zavedajo, da se v vsakdanjem življenju poslužujejo izjemno agresivnih in prefinjenih oblik agresije? Kakšne so prikrite oblike agresivnega vedenja pri dekletih? Zakaj se dekleta zatečejo k prikritim oblikam agresivnega vedenja in na kakšen način se fantje lotijo razreševanja konfliktov? Zakaj je tako težko odkriti prikrite oblike agresivnega vedenja in kakšne so lahko posledice? Kaj je priporočljivo, da stori dekle, ko začuti, da je postalo žrtev prikrite oblike agresivnega vedenja s strani sovrstnic?

Na ta in še mnoga druga vprašanja smo skušali poiskati odgovore v pogovorni oddaji z naslovom Prikrita agresija deklet in razlike med spoloma, v kateri smo gostili mag. Natašo Durjava, geštalt izkustveno družinsko psihoterapevtko, ravnateljico vrtca Tržič in moderatorko foruma Osnovno in srednješolci ter vzgojne dileme.

Vabljeni k ogledu.

Ali se tudi vaš najstnik vede agresivno? Je njegovo ali njeno obnašanje že preseglo meje dovoljenega? Premišljujete o možnih ukrepih, vendar vas je strah, ker niste prepričani, kako bi postopali? Vabljeni na forum Osnovno in srednješolci ter vzgojne dileme, kjer lahko povprašate za nasvet ali mnenje, ter preberete izkušnje drugih.

Po izboru uredništva Med.Over.Net

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
04.05.2024 ob 13:05
296,854
04.05.2024 ob 12:25
112,983
04.05.2024 ob 05:23
Preberi več

Več novic

New Report

Close