4 osnovne navade zdravih ljudi

anonimni uporabnik, 03. maj 2016
Ostalo

Zdravi ljudje, imajo navade, ki jih vsak dan izvajajo; dnevna vadba, zadostna količina spanja, zdravo prehranjevanje …

Za dobro zdravje in zmanjšanje tveganja za nastanek številnih bolezni je nujno potrebno sprejeti zdrav način življenja. Zdravi ljudje, ki so zadovoljni s svojim videzom, imajo navade, ki jih vsak dan izvajajo.

Dnevna vadba

Strokovnjaki priporočajo, da tekom 5 dnevne vadbe na teden, posvetite 30 minut telesni vadbi zmerne intenzivnosti. To je popolnoma dovolj, da ohranite zdravo telesno težo in spodbudite delovanje imunskega sistema.

[see url=”https://med.over.net/clanek/vadite-samo-12-minut-dnevno-in-shujsajte/”]12 minutna vadba dnevno za hujšanje[/see]

Zadostna količina spanja

Včasih spimo premalo. Takšna življenjska obdobja so popolnoma normalna in so običajno posledica kroničnega stresa. Vendar pa dolgoročno in kronično pomanjkanje spanca povečuje tveganje za številne bolezni, zmanjšuje raven življenjske energije, produktivnost in koncentracijo.

cover JT Enemon shutterstock_94993798

Štetje vnosa kalorij v organizem

S štetjem vnosa kalorij boste preprečili čezmerno uživanje in vnos kalorij ter kopičenje odvečnih kilogramov. Zdrava telesna teža je ključnega pomena za zdravo delovanje organizma.

[see url=”https://med.over.net/clanek/kurkuma-lahko-prepreci-in-ozdravi-veliko-bolezni-in-tegob/”]Kurkuma preprečuje in zdravi[/see]

Načrtovanje zdravega prehranjevanja

Eden od načinov za preprečevanje nastanka številnih bolezni je skrbno načrtovanje svojih obrokov. Povečajte vnos svežih in polnovrednih živil ter ne pozabite na vnos zadostne količine vode.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,461
15.05.2024 ob 12:41
296,869
16.05.2024 ob 03:15
112,990
15.05.2024 ob 23:11
Preberi več

Več novic

New Report

Close