Znana blogerka: “Če se imaš rad, se potrudiš, da si fit in da se dobro počutiš v svoji koži.”

»Moje vodilo v življenju je, da moraš spoštovati in negovati svoje telo – s tem pride tudi ljubezen do sebe in do svoje celotne podobe,« razmišlja Nataša Mernik, v javnosti vse bolj poznana blogerka, in vodja projekta I am all women.

»Ko sem dobila povabilo k sodelovanju s Terme Krka, sem ga brez pomisleka sprejela. Že po opisu programa SlimFit mi je bilo jasno, da prav to tista »brca«, spodbuda, ki jo vsake toliko časa potrebujemo v življenju, da kaj spremenimo. In res – program SlimFit še zdaleč ni le dieta, ampak strokoven, celosten in posamezniku na kožo pisan program, ki deluje dolgoročno.«

In kakšna je njena izkušnja?

Lakota? Kje pa!

Prvi dan je poleg zdravniškega pregleda in obremenilnega testa, kjer zdravnik ugotovi morebitne omejitve in določi stopnjo obremenitev pri vadbah, »na meniju« tudi pogovor s prehransko svetovalko. Ugotavljajo se želje, morebitne alergije in prehranske navade.

Pričakovala je majhne obroke, a je bila presenečena nad porcijami in okusi hrane. Krožniki so barviti in sestavljeni iz vrste različnih jedi. Dvakrat na teden goste razveselijo tudi s sladico.

»Za razliko od hrane, ki sem jo uživala do zdaj kar tako mimogrede in je bila polna sladkorja in konzervansov, pa so tu sestavine lokalnega izvora in primerni sezoni. Zdaj tako jem tudi doma.«

SlimFit hujšanje lokalno hrana

Nataša Mernik: »Vsak gost dobi individualni jedilnik, ki zadovolji še tudi najbolj izbirčno osebo, kot sem jaz.«

Vsak dan tri ali štiri športne aktivnosti, pa brez »muskelfibra«!

Za nekoga, ki se giba malo, je lahko hiter pregled urnika kar manjši šok, saj si do treh popoldne sledijo same športne aktivnosti – sobno kolo z vadbo v infrardeči sobi (»kjer 40 minut kolesariš in ob tem uživaš ob najljubšem filmu 😉 «), kardio kros trening na več orodjih, višinski trening, pilates v naravi (»kjer začutiš mišice, za katere do zdaj nisem niti vedela, da jih imam, in zadihaš na polna pljuča«), nordijska hoja (»v čudoviti okolici Šmarjeških Toplic, kjer sedaj vse cveti«), in »moja najljubša« jutranja aerobika v termalnem bazenu. »Kljub temu, da sem bila dnevno tri ali celo štiri ure športno aktivna, pa bolečin v mišicah oziroma »muskelfibra« nisem imela.« Zakaj?

Terme Šmarješke toplice bazen gibanje aktivnosti

Sprostitev, regeneracija in oblikovanje postave

Za hitrejšo regeneracijo mišic in pospešitev hujšanja poskrbijo terapevtke v Vitarium Spa & Clinique z različnimi masažami in negami. Od klasične masaže, aroma masaže za razstrupljanje do limfne drenaže in pilinga z oblogo, ki pospeši hujšanje.

»Moja najljubša je bila zagotovo razstrupljevalna masažna kopel z epsom soljo, ko se za 20 minut popolnoma odklopiš in uživaš v masažnih curkih.«

Ena izmed najbolj zanimivih storitev pa je biokibernetska stimulacija. To je neboleč lifting in zmanjševanje maščobnih oblog na želenem predelu telesa (trebuh, stegna ali zadnjica).

Nataša Mernik blogerka SlimFit hujšanje

Nataša Mernik je 21-letna blogerka (www.curvesincolors.com), fotomodel in vodja projekta I am all (wo)men. S svojim delom in še posebej s projektom Sem vse ženske, ki je naletel na izjemno pozornost v javnosti, podira stereotipe o lepoti in spodbuja svoje sledilke k ljubezni do sebe in svojega telesa, ne glede na barvo, obliko ali velikost.

Rezultati

Ti so seveda odvisni od vsakega posameznika, njegovega vložka v sam program in tudi od reakcije telesa na spremembo – spremembe pa se vsekakor opazijo in občutijo že med bivanjem v termah, še bolj pa doma.

»V enem tednu sem izgubila 2,5 kilograma teže in znatno število centimetrov v bokih in pasu, kar sem si tudi najbolj želela,« pravi Mernikova.

Poleg lepše postave in boljšega počutja je prednost programa tudi ta, da se vsekakor ne zaključi po enem tednu. Gost poleg jedilnikov za uporabo doma dobi tudi novo znanje in nove navade.

Mernikova:

»Z rezultati sem zelo zadovoljna in bom s športnimi aktivnostmi ter bolj zdravimi obroki seveda nadaljevala tudi doma, v Terme Šmarješke Toplice pa bom še nekaj časa hodila na kontrolne meritve in posvete. Navijajte zame, da bo rezultat dober – kmalu vam javim, kakšen bo!«

 

Program zdravega hujšanja v Termah Šmarješke Toplice traja 5 dni  ali 7 dni.

 

Avtorji fotografij: Nike Koležnik, Terme Krka

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,314
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več