Žlahtni mlečni namaz za vso »žlahto«

Uredništvo, 17. maj 2016.

Mlečni namaz z lešniki in kakavom odlikuje prijeten, kremast in blag okus. Osnova namaza je smetana, pridobljena iz …

Mlečni izdelki v bogati slovenski kulinariki dosegajo velik ugled. Vse pogosteje se v dnevno prehrano vključujejo tudi mlečni namazi Zelene Doline. Njihovo ponudbo smo dopolnili z žlahtno zgodbo, ki jo pišejo »štorije« življenja preprostih ljudi. Kulinarično doživetje domačnosti smo najprej pričarali z nepogrešljivo kombinacijo pršuta in zelenih oliv, danes pa mu priključujemo slastni namaz z lešniki in kakavom.

Mlečni namaz z lešniki in kakavom odlikuje prijeten, kremast in blag okus. Osnova namaza je smetana, pridobljena iz skrbno kontroliranega in visokokakovostnega slovenskega mleka. Še večjo izjemnost mlečnemu namazu dajeta primerna gostota in odlična mazavost. Proizveden je iz mleka, ki je odkupljeno na domačem odkupnem območju, pridelano brez gensko spremenjenih organizmov. Proizvodni proces poteka brez konzervansov, kar namazu z lešniki in kakavom daje odličnost ter ga uvršča med ponosne ambasadorje slogana Naprej k naravi.

Slastnega okusa lešnikov in kakava se vedno znova razveselimo. Za oko privlačen in slasten za brbončice. Od brezskrbnega otroškega smeha in igre se je veliko spremenilo. Jutranji slastni priboljški pa ostajajo.

Berto in njegove pupe bi rekli: “Ma, je prou ta najbujši!”

namazi-150-g-lesniki-kakavPrvi v Sloveniji s certifikatom »Brez GSO«

Gensko spremenjeni organizmi so živi organizmi, v katerih je bil genski material (DNK) spremenjen s postopki, ki potekajo drugače kot v naravi. Po javnomnenjskih raziskavah 92 % Slovencev odklanja take proizvode. Mlekarna Celeia je prvi živilski proizvajalec, ki ima na svojih proizvodih Zelene Doline certificirano oznako »Brez GSO – pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov« ter jamči, da so sestavine preverjene na vseh ravneh, od krme do končnega proizvoda. V certifikacijski shemi je več kot 1100 slovenskih proizvajalcev mleka in 17 kmetijskih zadrug, od katerih Mlekarna Celeia odkupuje mleko. Porabnikom oznaka »Brez GSO« vzbuja še večje zaupanje v kakovost.

Januarja 2016 je bila Mlekarni Celeia podaljšana veljavnost certifikata »Brez GSO – pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov«. Pregled dela podjetja in potrditev certifikata je opravil Inštitut za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru.

Več informacij o Mlekarni Celeia ter mlečnem namazu z lešniki in kakavom najdete na spletni strani www.zelenedoline.si ter na Facebook strani Zelene Doline.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 10:13
284,312
24.06.2021. ob 10:34
110,163
24.06.2021. ob 10:57
Preberi več