Želodkov festival 2013

Uredništvo, 04. september 2013.

Eksplozija zabave za otroke in družine se nazadržno bliža. Pričetek v soboto, 7. septembra 2013, že malo pred 14. uro.

Program Želodkovega festivala 2013

GLAVNI ODER (na rokometnem igrišču pri športni dvorani Dolanka)

zelodkov festival 2013_B1Alya
Znana pevka Alya bo gotovo ena izmed glavnih atrakcij festivala. Kakšne posebne predstavitve ne potrebuje, saj nam vsem odzvanjajo v ušesih njeni velike uspešnice kot so Moja pesem, Tu in zdaj, Brazil, Zadnji dan, A Veš, … in še mnoge druge.

Klovn Žare
Zabaval nas je že lani in nas popolnoma navdušil. Žare zase pravi, da je edini klovn na svetu, ki je klovn 24 ur na dan. Ima zelo razgiban in energije poln program. Obljublja, da se ob njegovih norčijah prav vsi naučijo iskreno smejati.

Silno vljudna predstava
Pevka in animatorka za otroke Andreja Zupančič v glasbeni predstavi na vljuden, sproščen in zabaven način otroke popelje v svet omike in lepega vedenja. V sedmih pesmicah in zgodbah otroci spoznajo Silno vljudnega pujsa, katerega vljudnost je prav nalezljiva, deklico Nadjo in Tožibibo. Skozi to prepletanje otroci spoznajo vljudnostne besede in geste.

Teater Cizamo
Zabava na “visokem nivoju.” Cirkuški nastop artista na hoduljah. Bi radi videli kako izgleda žongliranje in še kaj drugega od spodaj navzgor? Atrakcija ki prav gotovo izstopa iz povprečja.

Miške in Zverinice

Otroški in mladinski plesni skupini, ki že več let redno nastopata v okviru športno – kulturnega društva Feniks z Dola pri Hrastniku. Cheer ples je športni ples, ki je k nam prišel iz ZDA in je najbolj prepoznaven po pisanih cofkih (pom-ponih), ki jih uporabljajo plesalke. Zvernice se v zadnjem letu spogledujejo tudi s cheer različico jazza in hip hopa.

Zumba za otroke
Otroci bodo imeli priložnost pokazati, kaj so se naučili na delavnici zabavne, učinkovite in enostavne vadbe, ki jo bo vodila Tanja Kontrec, licencirana vaditeljica zumbe za otroke. Gibi, glasba in koreografija so ena velika glasbena igra ob kateri otroci nepopisno uživajo!  S tem razvijajo svojo družabnost, ritem, motoriko in se hkrati razgibavajo. Pridružite se zabavi!

Želodkov glasbeno animacijski koncert
Sproščena zabava s pevko Andrejo Zupančič, kjer ne manjka animacije in bogatih sporočil. Koncert Andreja, ob kitari, popestri še z otroškimi ljudskimi  in drugimi znanimi »ponarodelimi« pesmicami … kdo ne pozna pesmic Kuža pazi, Medvedek ni bolan, Huda mravljica, Lisička je prav zvita zver …

ADRENALINSKI PARK (na parkirišču pri športni dvorani)

Mega plezalna stena
Želodki rastejo zelo visoko na mogočnih hrastih. Vas zanima kakšen pogled se jim ponuja z višav? Preizkusite čisto pravo plezalno steno, ki jo bo za vas pripeljal Plezalni klub Laško. Vstopite v fantastični svet vertikalnega gibanja pod vodstvom izkušenih inštruktorjev športnega plezanja.

Pustoloovski park Geoss
Si želite prave pustolovščine? Si upate? Eksplozivna adrenalinska vožnja po jekleni vrvi – seveda pod vodstvom izkušenega inštruktorja.

Želodkov slackline
Še ne poznate tega čedalje bolj priljubljenega športa, za katerega je potrebna osredotočenost, mirnost in sproščenost? Urite svojo koncentracijo in ravnozežje s hojo po “gurtni” in se zabavajte ob prvih poskusih vaših prijateljev 🙂

LUTKOVNI ODER (v športni dvorani Dolanka)

Rdeča kapica
Saj jo že vsi poznate. Ampak prav posebno čarobno doživetje pa je, ko jo oživijo izvirne marionete mojstrov Marionetnega gledališča Jurček iz Hrastnika, ki ohranja tradicijo in bogato kulturno dediščino knapovskih marionet.

Mali medo  
Bo medvedku uspelo najti dudo, brez katere ne more zaspati? Odgovor boste našli v igrano-lutkovni predstavi, ki jo pripravlja Dramsko-lutkarski krožek iz podružnične Osnovne šole narodnega heroja Rajka Dol pri Hrastniku.

Nekoč je bila …
Mala miška je našla knjigo pravljic. Usedla se je, da bi jo prebrala, potem pa … igrano-lutkovna interpretacija otrok iz Lutkovnega krožka OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik.

DELAVNICE IN STOJNICE (na vseh prizoriščih)

Tovarna milnih mehurčkov
Gigantski milni mehurčki tudi do dolžine štirih metrov! Številna različna orodja za izdelavo in pihanje mehurčkov. Za še večjo atraktivnost poskrbi električni strojček, ki nad glavami otrok neprestano piha milne mehurčke! Atrakcija: cel otrok v milnem mehurčku! Zabava za staro in mlado!

Jumicar – bencinski avtomobilčki
Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Hrastnik bo na naš festival pripeljal Jumicar. V programu Jumicar se otroci preizkusijo v vožnji z mini avtomobilčki s pravimi bencinskimi motorji. Mini avtomobilček vsebuje vse elemente pravega vozila od varnostnega pasu, zavornega pedala in pedala za plin. Otroci se učijo kako se vesti v prometu, tako da so postavljeni v vlogo voznika in doživljajo dogodke kot jih opaža in zaznava voznik.

Telovadba za dojenčke
Letos smo Želodki pripravili nekaj tudi za najmlajše. Predstavili vam bomo vadbo za dojenčke od 3. do 18. mesecev. Brezplačno seveda. Vadba bo potekala v notranjih prostorih, primerno pripravljenih za dojenčke. Trajala bo 30 minut, prej pa se je nanjo potrebno prijaviti, saj bodo migali skupaj dojenčki podobnih starosti. Prijava bo možna tudi na dan festivala, vse do zapolnitve mest. Za prijave in informacije kontaktirajte [email protected] ali 041 266 399 (Neža)

Grikova ustvarjalnica
Prizorišče Želodkovega festivala bomo zapolnili s čudovitimi rožicami, ki lahko v svojih cvetovih skrivajo tudi sporočilce za vaše najbližje.  Ustvarjalno delavnico bo vodila izkušena likovna pedagoginja Urška Zoja Jeršin.

Glasbena delavnica
Glasbena šola Hrastnik, ki letos praznuje 60 let delovanja, za nas pripravlja dve glasbeni delavnici, ki ju bodo vodili vrhunski glasbeni pedagogi. Spoznali boste cel kup zanimivosti o glasbi in glasbilih in se naučili nekaj preprostih melodij. Ste dovolj pogumni, da boste svoje znanje predstavili pred želodkovo publiko na glavnem odru?

Zumba za otroke
Zabavno, učinkovito in enostavno vadbo bo vodila Tanja Kontrec, licencirana vaditeljica zumbe za otroke. Gibi, glasba in koreografija so ena velika glasbena igra ob kateri otroci nepopisno uživajo!  S tem razvijajo svojo družabnost, ritem, motoriko in se hkrati razgibavajo.

Medeni kotiček
Čebelarsko društvo Hrastnik vas vabi v svoj panj. Skupaj z njimi boste lahko izdelovali svečke iz čebeljega voska, obiskovalcem našega festivala pa bodo praktično prikazali tudi svoje znanje, pripomočke, ki jih uporabljajo pri svojem delu in pa seveda ponudili tudi nekaj vsestransko uporabnih medenih izdelkov.

Zadeni center
Strelsko društvo Rudnik Hrastnik bo imelo na stojnici elektronsko tarčo na kateri bodo lahko otroci preizkusili natančnost profesionalne športne zračne puške. Vsi, ki bodo imeli dovolj mirno roko in ostro oko, pa se bodo potegovali tudi za praktične nagrade.

Postani gasilec
Čelado na glavo, cev v roke in v napad … Prostovoljno gasilsko društvo Dol pri Hrastniku se bo predstavilo z gasilskimi avtomobili in vso pripadajočo opremo.

JUB delavnica
Se spomnite tiste: JUB barve spremenijo dom! No, to bomo lahko dobesedno preizkusili, saj bomo, s pomočjo starega prijatelja – maskote Bojana, čisto po svoje barvali hiške iz stiroporja. Barvali bomo še ptičke in male maskote, pa še in še.

Mega frizure
Za posebne priložnosti, kot je poseben Želodkov festival, si je treba urediti tudi praznične frizurice. Prepustite se spretnim rokam naše frizerke in si polepšajte lase. Tudi za fante 🙂

Čarobna poslikava obraza
Samo nekaj zamahov s čarobnimi čopiči v rokah naših umetnic bo dovolj, da bodo otroci izginili, namesto njih pa se bodo prikazale muce, metuljčki in pravljični junaki.

Igralni kotiček za najmlajše
Brez srbi lahko s seboj pripeljete tudi vaše najmlajše bratce in sestrice. Tudi za njih se bo našlo kup zanimivih stvari v igralnem kotičku Pikapolonice.

ZELENI KOTIČEK
Si želite malo predaha in mirno okolje za sproščanje? Potem je Zeleni kotiček pravi kraj za vas. Samo streljaj stran od festivalskega živ-žava na travi med igrali na otroškem igrišču ob športni dvorani.

Ovce in njihove zgodbe
Mladinski center Hrastnik bo predstavil del svojega uspešnega projekta v katerem otroci spoznajo, kako pridobivamo volno, kako jo obdelamo in potem tudi na koristen način uporabimo. Čakajo nas delavnice polstenja in različne stare pastirske igre.

Varstvo otrok Ringa Raja
V Varstvu otrok Ringa raja si bodo otroci lahko izdelali domišljijsko morsko obalo; za popestritev svoje sobe papirnato ribico; zmajčka, ki bo zaplapolal v vetru ter živali iz orehovih lupin. Preizkusili si boste lahko svoj voh in prepoznali posamezne vonje in si prislužili sladko nagrado, katero boste s tipanjem poiskali v čarobnem gozdu. Zavrteli boste lahko holahup, sodelovali v metalni igri; pripravljeno pa imajo še kakšno presenečenje.

Društvo kmečkih žena in deklet
Mmmmm, že diši po slastnem domačem pecivu, ki ga bodo za nas napekle članice Društva kmečkih žena in deklet. Predstavile nam bodo tudi kako so se včasih lotevali tipičnih kmečkih opravil.

Knjižnica pod drevesi
Kdaj ste se nazadnje ulegli v prijetno senčko in prelistali kakšno knjigo z vašimi navihanci? Ali pa se zgolj umirili in poslušali zanimive pravljice, kot jih znajo interpretirati samo izkušene knjižničarke Knjižnice Antona Sovreta Hrastnik.

HRANA IN PIJAČA
Če se vam v soboto ne bo dalo kuhati – nič hudega. Želodki bomo poskrbeli tudi za hrano in pijačo. Z nami bo namreč Zasavski gurman, ki pripravlja številne dobrote tako za otroke kot tudi za starše. Ste rekli, da bi palačinke? Ni problema, cela gora slastnih palačink vas čaka na Želodkovem festivalu.

zelodkov festival 2013_B1

www.zelodki.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,314
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več