Želim zanositi. Kaj pa sedaj?

Uredništvo, 04. februar 2015.

Načrtovanje nosečnosti je eno najbolj vznemirljivih obdobij vajinega življenja, ki lahko dobi prizvok vojaške operacije, kar pa ni prav nič zabavno in spontano.

Načrtovanje nosečnosti je eno najbolj vznemirljivih obdobij vajinega življenja, ki lahko dobi prizvok vojaške operacije, kar pa ni prav nič zabavno in spontano. Seveda si želita čim hitrejšega uspeha, a pomembno je tudi, da se imata lepo. V resnici je povprečen čas, ki ga par potrebuje za zanositev, približno pol leta povsem normalno pa vse do enega leta. Zato je bolje, da se čim manj »trudite« zanositi in čim bolj uživate.

V 9 mesecih se bo novo življenje razvilo iz dveh celic. Dajte jim vse, kar potrebujejo.

Takoj po zanositvi, ko še sploh ne vemo, da smo noseče, pričnejo zaloge določenih vitaminov in mineralov igrati pomembno vlogo. Zaradi tega je pomembno, da že v fazi načrtovanja zanositve poskrbite, da bo vaše telo pripravljeno, da zarodku ponudi vse, kar potrebuje.

nosecnost

Folna kislina za varen razvoj zarodka pred in v času nosečnosti

Folat (aktivna oblika folne kisline) je vitamin, ki je nujno potreben za številne procese v telesu in je dokazano pomemben pri zmanjšanju pojavnosti številnih zapletov v nosečnosti, kot so: nepravilnosti srca, napake obraza, nepravilnosti v razvoju rok in nog, spontani splav, neplodnost, avtizem, okvare nevralne cevi in preeklampsija. Ko pričnete načrtovati družino, je za vas in dojenčka, zelo pomembno, da uvedete v vsakodnevno prehrano med 400 do 800 mikrogramov folne kisline. Pomemben vir folne kisline v obliki, ki jo lahko telo v visoki meri izkoristi, je Femibion®. Femibion® je potreben v vseh fazah nosečnosti: v času priprav na nosečnost, v času nosečnosti in dojenja.

Femibion® je edini, ki vsebuje folno kislino in Metafolin®

Ali veš, da vsaka ženska, folne kisline ne more izrabiti v celoti? Zato Femibion® vsebuje patentirano in najboljšo obliko folata – aktivni Metafolin®. Metafolin® je v telesu uporabljen takoj, brez presnavljanja in tako zagotavlja zadostno oskrbo otročka s folatom. Patent in razvoj, te tako pomembne sestavine, temeljita na 50 letnih raziskavah.

Femibion® potreben v vseh fazah nosečnosti

Femibion® 1 se priporoča od trenutka, ko začnete načrtovati nosečnost pa do dopolnjenega 3. meseca nosečnosti. Vsebuje priporočeni dnevni vnos folatov za nosečnice; polovico v obliki folne kisline, polovico pa v njeni aktivni obliki, Metafolin®-u.

Femibion®2 z Metafolin®-om in DHA je prehransko dopolnilo, ki se priporoča za nosečnice od 4. meseca nosečnosti dalje in za doječe matere. Zagotavlja optimalno preskrbo s folati, esencialnimi omega-3 maščobnimi kislinami (DHA) in vitamini, ki so potrebni za ugoden potek nosečnosti ter pravilno delovanje organizma.

Femibion® 1 in Femibion® 2 lahko dobite v naši spletni trgovini ter v vseh slovenskih lekarnah.

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,354
16.05.2021. u 03:49
283,832
15.05.2021. u 20:58
110,376
16.05.2021. u 00:57
Preberi več