Že četrti Veronikin tek po ulicah Kamnika

Uredništvo, 11. oktober 2012.
Veronikin tek

Drugo soboto v oktobru se bo mestno jedro Kamnika zopet, že četrtič, prelevilo v tekaško progo.

Drugo soboto v oktobru se bo mestno jedro Kamnika zopet, že četrtič, prelevilo v tekaško progo. Letos prvič tudi odprto šolsko prvenstvo za naslov občinskih prvakinj/prvakov.

 Tek postaja vse bolj priljubljen šport v Sloveniji in z njim se rekreativno ukvarja vse več ljudi, vseh generacij.

Pred štirimi leti smo ob jubilejnem letu, ko je Kamnik praznoval svojo 780. obletnico, prvič organizirali Veronikin tek po ulicah Kamnika. Lahko rečemo, da med tekači postaja vse bolj priljubljen in marsikomu predstavlja dober trening za Ljubljanski maraton, ki velja za največjo tekaško prireditev v Sloveniji.

 Trasa je dolga 8.000 m in poteka po ulicah srednjeveškega mestnega jedra. Start in cilj sta na Glavnem trgu, tekači pa v štirih krogih obidejo Šutno, Kolodvorsko ulico, Šlakarjevo pot, Žale in se preko Medvedove ulice vračajo na Glavni trg.

Letos bomo prvič aktivno vključili tudi kamniške osnovnošolce in srednješolce in v sklopu Veronikinega teka organizirali Odprto šolsko prvenstvo, kjer se bodo učenke in učenci ter dijakinje in dijaki pomerili za naslov občinskih prvakinj/prvakov. Za njih je startnina brezplačna. Proga je v celoti asfaltirana, na njej pa je približno100 metrovvzpona in200 mspusta.

Štart prvih tekmovalcev bo ob 9.30. Vsak udeleženec bo prejel praktične nagrade, najboljšim bomo podelili medalje in pokale.

Predprijave in prijave bodo potekale v Turistično informacijskem centru Kamnik, Glavni trg 2 v Kamniku ter preko elektronske pošte [email protected]

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
29.07.2021. ob 13:47
284,539
31.07.2021. ob 17:39
110,202
02.08.2021. ob 23:13
Preberi več

New Report

Close