Zdravilna moč žive zemlje

Uredništvo, 17. maj 2012.

Pomoči ne iščimo pri mrtvi stvari, temveč pri življenju, čigar delček smo mi sami.

Pomoči ne iščimo pri mrtvi stvari, temveč pri življenju, čigar delček smo mi sami.

Glina spremlja človeka že skozi vso zgodovino. Že v antiki so jo uporabljali za zdravljenje najrazličnejših bolezni, v novejšem času pa so z uporabo v naravni medicini pričeli veliki zdravilci kot so Just, Kneipp, Kuhn, Felke in nam najbližji pokojni pater Ašič.

 

8E0BB338-A010-11E1-9D96-DA0166B94067

S prihodom kemičnih zdravil so mnogi pozabili na naravno zdravljenje, saj kemična zdravila delujejo hitro in učinkovito, žal pa imajo tudi veliko nezaželenih stranskih učinkov na človeško telo. Kemična zdravila namreč delujejo slepo in na svoji poti uničujejo tako dobro kot slabo, zdravo, nezdravo. Prav zaradi neželenih stranskih učinkov pa se mnogi zopet obračajo po zdravje k naravi.
Glina je sestavljena iz nešteto zelo finih zrnc, ki jih tvorijo minerali kot so illit, klorit in montmorillonit. Njeni najmanjši delci so tako neznatni, da jih je težko videti tudi pod mikroskopom. V koloidni obliki vstopi glina v celico ter deluje in očiščuje telo na celični ravni. V našem telesu žlička gline učinkuje z aktivno površino veliko za nogometno igrišče. Prav zato ima glina tako močan razstrupljevalni učinek. Glina iz telesa posrka vse strupene, odpadne snovi, težke kovine, viruse in bakterije, pa tudi svinčeve spojine, živo srebro in druge težke kovine. Glina je živa, inteligentna snov in ima v sebi veliko energijsko moč, ki v človeškem telesu sproži energijske reakcije, podpre telo, mu vlije vitalne energije in pomaga, da telo deluje optimalno.

Glino lahko uživamo pri vseh boleznih. V eni zdravilni kuri naj bi glino uživali najmanj šest tednov z vmesno prekinitvijo: malo žličko gline v prahu zvečer zmešamo z dvema decilitroma vode in pustimo stati čez noč, zjutraj pa še enkrat premešamo in popijemo. Po tritedenski kuri prekinemo z uživanjem gline za teden dni, nato pa s pitjem nadaljujemo še tri tedne.

Pri katerih boleznih je glina najučinkovitejša?

6559A1F2-A010-11E1-9D70-DA0166B94067

Glina je učinkovita pri zdravljenju nalezljivih, bakterijskih in virusnih boleznih, pri boleznih želodčne sluznice, vnetju ledvic in mehurja, pri driski, slabokrvnosti in drugih boleznih. Za zdravljenje se uporabljajo tudi glineni obkladki, še posebej pri revmatskih obolenjih in bolečinah v sklepih. Pri glavobolu glinene obkladke polagamo na čelo in tilnik, pri išiasu na križ, pri revmatskih obolenjih tja, kjer nas boli. Glineni obkladki pomagajo tudi pri vnetju kože, aknah, ekcemih in luskavici. Pri poškodbah, izvinih in izpahih dajemo na poškodovano mesto hladne obkladke, pri revmatskih obolenjih pa tople. Obkladke moramo pustiti na obolelem mestu dlje časa, pri revmatskih obolenjih vsaj štiri ure.

Ena najkakovostnejših sivih glin pri nas prihaja iz okolice Komende. V Gmajnici pri Komendi z glino že od malih nog živi Janez Ferjuc, ki jo tam danes še edini koplje in po posebnih postopkih pripravlja tudi za uživanje. Pri glini je treba vztrajati več mesecev, a že pater Ašič je dejal, da kar pozdravi glina, pozdravi dokončno.

Glinena kura

Glina vsrka vse toksične snovi in čisti kapilare, zato je priporočljiva za čiščenje kože in razstrupljanje celotnega organizma. Glina je tudi bogat vir mineralov, kot so železo, magnezij, cink, kalcij, silicij in kalij, ki so ključnega pomena za zdravo delovanje organizma. Zjutraj na tešče spijemo kozarec glinene vode, ki smo ga pustili stati čez noč; v deciliter vode damo kavno žličko glinenega prahu. Žlička naj bo lesena. Glinena kura naj traja 21 dni, nato jo en teden prekinemo in še enkrat ponovimo.

Glinene obloge

Glinene obloge imajo močan drenažni učinek in posrkajo iz telesa strupene snovi. Če ste se odločili za glinene obloge jih ne prekinjajte – tudi začasno ne, ker je glina izredno aktiven dejavnik in izzove procese, ki se verižno sproščajo po vsem telesu. Terapija naj traja najmanj 20 dni.

Vedno začnemo z polaganjem manjših oblog debeline 1cm in pustimo delovati 1 uro.  Če po tednu dni ni reakcij in telo glino dobro prenaša lahko obloge povečate na debelino 2 cm (2-3 kuhalnice glinene mase) oblogo pa lahko pustimo delovati do max. 4 ure. Ponavljamo najmanj 20 dni oz. dokler težave ne izzvenijo. Če se glinena obloga med postopkom posuši jo odstranimo in zavržemo, prav tako odstranimo glineno oblogo če se pojavi huda bolečina. Naslednji dan postopek ponovimo. Glede na učinek gline na posamezen organizem in  telesno odpornost  bolnika je pomembno da ne polagamo na telo istočasno več glinenih oblog – max. 3 obloge!

Obloge pri poškodbah okončin

Pri poškodbah okončin lahko pričnemo z debelejšimi oblogami dimenzije 20×15 cm. Z leseno žlico nanesemo že pripravljeno glino na tkanino iz naravnih vlaken (3-4 žlice gline) in položimo glineno oblogo na boleče mesto. Pustimo delovati 3-4 ure. Če se glinena obloga posuši oblogo odstranimo ne glede na pretečeni čas. Pri poškodbah lahko zadostuje že 5-10 oblog, pri raznih boleznih okončin pa postopek ponavljamo vsak dan tudi do 3 meseca ali več.

Glineno mazilo

5CFFD242-A010-11E1-924A-DA0166B94067

 

Glineno mazilo uporabljamo pri težavah z kožo, aknah, luskavici, bradavicah, otiščancih, pri opeklinah, raznih pikih in kot čistilno masko za obraz. Gline nikoli ne nanašamo na materina znamenja!

Kadar uporabljamo glineno mazilo za odstranjevanje aken, si kožo najprej umijemo in si nato z glino naredimo masko za obraz debeline do 0,5 cm. Počakamo, da se glina na obrazu posuši in jo nato s prsti narahlo odstranimo.

Na koži ostane še sivina, ki pa jo na obrazu pustimo čez noč in jo z vodo speremo iz obraza šele zjutraj. Postopek ponavljamo najmanj 2 tedna vsak dan.

Zelo verjetno je, da bo na začetku še več aken, to poslabšanje pa je le znak, da glina deluje. Po nekaj dneh se bodo začeli mozolji celiti in koža zdraviti.

Kako z glino izgubimo celulit

Postopek začnemo z milom. Priporočljivo je naravno bršljanovo glineno milo, ki ga nekaj časa vtiramo v kožo, potem pa s toplo vodo speremo in se narahlo obrišemo. Pripravimo oblogo približno 20×20 cm debeline 3-4 cm. Ne mažite celega stegna, ampak si izberite vsak dan drugo mesto, kajti glina deluje tudi tam, kjer je ni. Glina namreč srka iz vsega telesa. Postopek ponavljamo 30 dni vsak dan. Ne uporabljajte folije ali polivinila.

Glino lahko naročite tudi v spletni trgovini Trgovina.Over.Net

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
28.07.2021. ob 02:57
284,495
12.07.2021. ob 21:25
110,196
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close