Zdrav začetek dneva

Uredništvo, 04. april 2013.

Svež zelenjavi ali sadni sok, ki ga pripravite iz vaših najljubših sestavin, je zagotovo zdrav obrok za dober začetek dneva.

Svež zelenjavi ali sadni sok, ki ga pripravite iz vaših najljubših sestavin, je zagotovo zdrav obrok za dober začetek dneva. Darovi narave v obliki kašastega napitka bodo vašemu telesu že zjutraj zagotovili zvrhano mero energije in dobrega počutja.

big-bang-mesalecVsak dan si lahko pripravite drugačen smoothie, vse je odvisno le od vaše domišljije in okusa. Še posebej priporočljivi so zeleni smoothiji, ki so bogati s klorofilom. Klorofil vsebujejo zelene rastline, vendar ga naše telo zaužitega v običajnih oblikah, na primer v kuhani ali sveže pripravljeni zelenjavi, ne presnovi in ne absorbira.

Zato je pomembno, da smootihie pripravite na način, da lahko telo klorofil presnovi. Blender  Blendtec  je zasnovan tako, da rezilo med delovanjem doseže do 37.000 vrtljajev na minuto, pri takšni hitrosti rezila pa se razbijejo molekule klorofila. Klorofil zelo blagodejno vpliva na naše zdravje, saj razstruplja telo, je močan antioksidant, pripomore k lepim lasem in koži ter zdravljenju različnih zdravstvenih težav. S kozarcem svežega soka, obogatenega s klorofilom, lahko vsak dan poskrbite za pravo zdravilo proti zakisanosti telesa.

Z blenderjem Blendtec pa lahko pripravite tudi domače sladolede in sorbete, omake, salse, juhe, testo za kruh, namaze iz oreščkov in še celo paleto okusne in zdrave hrane.

Smoothie lahko pripravite povsem po lastnem okusu, če pa sprva še nimate prave ideje, vam je lahko v pomoč tudi spodnji recept.

Recept za zeleni smoothie

0,5l vode

bigbang-katalog3 čajne žličke sveže stisnjenega limoninega soka

Polovica kumare (z odstranjenimi semeni)

1 pecelj zelene

Pest mlade špinače

Polovica avokada

1 čajno žličko olupljenega ingverja

Priprava:

Vse sestavine v vrstnem redu, kot so navedene v receptu, dodajte v posodo Blendtec mešalnika in jo zaprite. Nastavite na nastavitev »Whole Juice« in mešajte, dokler vsebina ne postane nežne zelene barve in lepo tekoča.

Izbrana ponudba izdelkov za zdravje in dobro počutje v katalogu Big Bang.

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,423
07.07.2021. ob 00:49
284,502
12.07.2021. ob 21:25
110,197
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close